52 entry daha
  • vahdettin'in istanbul'daki osmanlı hükümeti tarafından imzalanmış, ankara'daki milli meclis tarafından münakaşa konusu bile edilmeden reddedilmiştir. atatürk sevr'den bir proje olarak bahsedip "bu proje, hiçbir müzakerenin mahsulü olmayıp itilaf devletleri tarafından yunan başbakanı mösyö venizelos’un da iştirakiyle tanzim ve vahideddin hükümeti tarafından 10 ağustos 1920 de imza edilmiştir. bu proje, tbmm’ce bir münakâşa konusu bile addedilmemiştir." sözleriyle açıklamıştır.

    senin osmanlının muktediri imzalamış mı paşam izmir'in yunanlılara bırakılmasını kabul eden projeyi? imzalamış. seninkilerin "aman imzalamazsak istanbul da elimizden gider baldırı çıplak gibi ortada kalırız" düşüncesine mustafa kemal "türk milletinin canına kast" olarak görmüş ve ona karşı savaşmıştır.

    osmanlı muktedirleri sevr projesi için o saltanat şurasında "bu proje milletin canına kast ediyor, asla kabul edemeyiz, gerekirse savaşırız, ölürüz ama kabul edemeyiz" dememiştir. veya akıllarına "mustafa kemal ve arkadaşlarına destek verelim, öleceksek şerefimizle ölelim" demek gelmemiştir. o saltanat şurasında toplanan 45 osmanlı yöneticisi milletin bağrına saplanacak olan bu hançere "evet" demiştir.

    örnekleyecek olursak, osmanlı iradesi izmir'i yunana bırakmayı kabul etmiştir.

    nihayetinde osmanlı'nın adı hıdır, elinden gelen budur. yani bozgunu kabul etmek ve milleti kuzey anadolu, yozgata sıkıştırıp bir kaç sene de orada yok edilmek. bunun da ötesinde, bu projeye karşı savaşanları bertaraf etmeye çalışmak. işte burada bir puştluk var.

    oyunu bozan mustafa kemal ve arkadaşlarıdır. atatürk gibi osmanlı vatandaşı olan ama teslimiyetçi osmanlı iradesinden bağımsız vatansever millici insanlar. osmanlı iradesi alın izmir yunanistan'ın olsun demiş işte. ulan adamlar bildiğin vermiş toprakları, tepe tepe kullansın yunanlılar der gibi. daha neyin savunmasını yapıyorsun a ibiş? projeyi onaylamayan tbmm, osmanlı iradesi, muktediri veya saltanatı mı? hayır. tam tersi. haklarında gene senin osmanlın tarafından ölüm fermanı çıkartılmış insanlar. siz değilsiniz yani o projeyi çöpe atan. siz o projeyi kabul eden iradesiniz. kapito?
137 entry daha
hesabın var mı? giriş yap