4 entry daha
  • iflah olmaz hayranları olan putçuk.

    soruya direkt cevap:

    "ey iman sahipleri! namaza duracağınız zaman yüzlerinizi ve dirseklere kadar ellerinizi yıkayın; başlarınızı meshedin ve topuklara kadar ayaklarınızı meshedin/yahut yıkayın. eğer cünüp iseniz iyice temizlenin! hasta yahut yolculuk halinde iseniz yahut biriniz tuvaletten gelmişse yahut kadınlara dokunmuş da su bulamamışsanız temiz bir toprakla teyemmüm edin: yüzlerinizi ve ellerinizi ondan meshedin. allah size zorluk çıkarmak istemiyor. ancak sizi temizlemek ve üzerinizdeki nimetini tamamlamak istiyor ki, şükredebilesiniz." (maide suresi 6. ayet)

    bu ayetten koltukaltını yıkaması gerektiğini, göbeğini mesh etmesi gerektiğini, ağzını çalkalaması gerektiğini anlayan biri varsa kusura bakmayın dümdüz bir gerizekalıdır. bu ayeti ilkokula giden bir çocuğa okutsan namazdan önce nasıl abdest alması gerektiğini öğrenir.

    "allah size güçlük çıkarmak istemiyor, sizi temizlemek istiyor" sözüne dikkatinizi çekiyorum, zira allah'a ortaklar koşan bu insanlar tıpkı kendilerine inek kesilmesi emredilen israiloğulları gibi sürekli yan çiziyorlar. yok inek ne renk, inek genç mi yaşlı mı, ineğin adı ne, inek pasta yapmayı nereden öğrendi... bakara suresi 67'den itibaren okuyun, direkt bu zihniyeti anlatıyor. ve 71. ayetinde diyor ki; "neredeyse o ineği kesmeyeceklerdi" bunlar da aynı o hesap.

    bundan sonraki soru: "kur'an'a bakarak nasıl namaz kılacağız, ellerimizi nereye koyacağız, amuda mı kalkacağız, başımızın üstünde mi döneceğiz?" olacak muhtemelen. sen sor ben anlatayım genç. kur'an'da nasılı/niçini anlatılmayan hiçbir şey yok, bunu sizin o kalın kafanıza sokacağız allah'ın izniyle.

    selam.
12 entry daha
hesabın var mı? giriş yap