233 entry daha
  • ani hislerden cok uzun vadeli algilar yaratan video izleme sitesi.

    bir suru arguman tartisilabilir, ama “bundan sonra hayatinda ne degisti?” seklindeki sorular cok tutarsiz kaliyor.

    ted’in katkisi anlik bir ilhamdan ziyade dusundurmeye sevk etmesi. eger youtube izler gibi izlemiyorsan videolari, videoyu izledikten sonraki saatlerde konferanstaki ayrintilari dusunursun, sorgularsin. hayatta karsina cikan bu gibi “algi yaratan” diger herseyle birlestiginde, iste o zaman hayatinda birseyler degisir.

    cok basit bir ornek vereyim. mesela acayip isinde mutsuzsun, ama sirf belli bir miktar gelir getiriyor diye bir sure devam ediyorsun isine. ecnebilerin comfort zone dedikleri olay iste. sonra diyelim ki bir ted video’su izliyorsun. hayatina comfort zone diye bir kavram giriyor. bu neymis la diyorsun. sonra kitapcida bununla ilgili ilgini ceken bir kitap gorup aliyorsun bir kitap okuyorsun. kafanda algi olusmaya basliyor, kendini sorguluyorsun. arkadaslarinla konusuyorsun birseyleri nasil degistirebilecegini. belki 2-3 yil geciyor ama sonunda bir karar aliyorsun.

    iste ted’in katkisi hayati degistirecek algiya katki yapabilecek birkac seyden biri olmasi. kisiye gore bu katkinin skaladaki yeri daha yuksektir veya alcaktir, ama algini gelistirmeye onem veren bir kisiysen ted video’larini gangnam style ile karsilastirmazsin.
151 entry daha
hesabın var mı? giriş yap