36 entry daha
  • diyarbakır newroz'unda değil de; savaş çığırtkanlıklarının yapıldığı iktidar ya da faşist partilerin mitinglerinde şarkı söyleseydi hiç kimseyi rahatsız etmeyecek, sırtı sıvazlanacak, parasını alıp yoluna devam edecekti ama niyazi de, abisi gibi bu tür aşağılayıcı bir yolu seçmedi.

    niyazi'nin abisi bir sosyalist'ti.
    dünyada her nerede bir adaletsizlik varsa; niteliğine niceliğine bakmadan vicdanının sesiyle yanına koşmayı şarkılarıyla, hayatıyla, duruşuyla düstur edinmiş bir müzisyen.
    diyarbakır'da senelerdir; sistematik bir şekilde, özellikle dönemin de devlet eliyle ayrımcılığa uğrayan, horgörülen, aşağılanan halkının karşısında en mutlu günlerinden birinde; en saf en devrimci en insani duygularla bir paylaşımda bulunmuş, ne kadar güzel bir şey. hatta bu gün, bir barışın başladığı bir gün, daha da güzel. ama, bokunda boncuk arama sevdasıyla yanıp tutuşanlar "lan nasıl olur da ben buna bir kulp bulurum, nasıl olur da bunda bir bit yeniği ararım" diyerek insan türünün en aşağılayıcı formlarına bürünebiliyorlar.

    zamanında ahmet kaya için de aynı çarpıtma yapıldı; şimdi azılı faşistler ve en beyaz türkler bile "ya aslında keşke gitmeseydi, türkiye özgür bir ülke, yapılmamalıydık, karalama oldu" dedi, ne zaman? ahmet kaya öldükten sonra, samimiyetinizi sikeyim.

    insanlar, olayların neden-sonuç ilişkileri işlerine gelmediği, insani-vicdani-siyasi yetersizliklerinin, birikimsizliklerinin çıplaklığından utanmayıp, deli cesaretiyle bunlara bakmıyorlar; kolay yoldan, "teröristlere konser verdi, arkasında bayrak açtılar gururla şarkı söyledi, pkk'lı" gibi sikik sikik ad hominem'lerle, sokak jargonlarıyla akıllarınca bir dünya yaratıp, bu dünyaya uygun bulmadıklarını "bahşedercesine" iğrenç bir uslupla dışlamakta hiç bir beis görmüyor, utanıp da sıkılmıyorlar bile.

    yani adam niyazi'nin yaptığı her şeyi doğru buluyor, arkasında bayrak açılmış diye niyazi'ye küsmüş; niyazi'nin haberi yok. sikim gibi saçma sapan bir iddia.

    gitmiş ne güzel konser vermiş, bu ülkede yaşayan insanların acısına, onların acı içinde gülmeye başladıkları, başlamak istedikleri bir günde buna kendince bir katkıda bulunmuş, helal olsun, cesaretine, insanlığına, devrimciliğine.
    siz bayrağa takılmaya devam edin. insan hayatından bile önemli tuttuğununuz militarizm götünüze girsin.
63 entry daha
hesabın var mı? giriş yap