14 entry daha
  • ‘sleepers’ın uyarlamasının yapıldığı ülkemizde uyarlamasının yapımcılar tarafından atlanmaması gereken versiyondur.

    bu da, 1. bölüm özeti olarak kayıtlardaki yerini alsın;
    erdi (kıvanç tatlıtuğ) ailesinin sahibi olduğu holdingde yönetim kurulu üyeliği görevi yapmakta, yani çalışmamakta, yan gelip yatmaktadır.
    hırs, ihtiras, aile içi kuyu kazmalar (bu sonradan erdi’nin çok işine yaracak), yalı, malı paylaşamamazlıklar, vs gırla gitmektedir.
    (burası biraz işlenecek, mahkeme sırasında flashbackler falan)

    bir gün karısı, erdi’yi bir kadınla yemek yerken yakalar. tartışırlar. karısı, erdi’nin silahını almaya çalışırken silah kazayla ateş alır ve kadın ölür. erdi, mahkemenin ve skandalların ardından hapsi boylar.

    yıllardır hapishanede olan ve tüm ortamları bilen fikred, ben seni koğuş ağasından korurum ayağına hemen erdi’yle arkadaşlık kurar ve tayfasıyla birlikte onu korur (kaz gelecek yerden tavuğu esirgememe hesabı ama yine de seyirci fikred'i iyi bilmeli).

    hapishanesinin imajının kötü olması sebebiyle hapishane müdürü erdi’ye hapishanenin kötü ününü düzeltsin diye (bir nevi imajmakerlık) görev verir ve kendi ofisinin alt katında ki odayı ona tahsis eder.
    erdi ilk sene bir türkan şoray portresi ister fikred’den (olay 1974’de geçiyor) ve ofisinin duvarına asar. bir de metal kürdan ister (kürdan dikkatten kaçmamalı ve fikred’e dizinin en sonunda bu kürdanla ilgili söyleyeceği usturuplu bir laf bulunmalı). (1984’de ise hülya avşar portresi gelecek)
    (tamam, son kısım biraz şey oldu kabul)

    erdi, mahkumlardan oluşan bir tiyatro oyunu hazırlamaya başlar ve ofisinde de kürdanla çalışmaya (seyirci kürdanla çalışma kısmını en sonda görüp anlayacak).

    birinci bölüm özetinin sonu.
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap