6 entry daha
  • özellikle yapısal bozukluklarının elektrokimyasal sensörlerde performans arttırması nedeniyle, biyosensör vs. inşaasında en gözde materyal son yıllarda.

    kimyasal olarak önce yükseltgeyip sonra indirgeyerek grafit tozundan saçma sapan grafen yaprakları elde edip kullanıyoruz, eğleniyoruz. zaten saçma sapan olanı bize lazım.

    yıllardır, "kalemler dijital çağa yenik düşecek, kaybolacak" diyenlere güzel bir cevaptır grafen. çünkü o kalemlerdeki grafit katmanları önümüzdeki 10-20 yıl içerisinde o dijital araçların ekranında, pilinde, sensöründe, kasasında, işlemcisinde, her yerinde kullanılacak ve varlığını sürdürecek.

    demek ki:

    karbondan kaçılmaz.

    şeffaftır, hafiftir, sağlamdır, süper iletkendir, istersen yarı iletkendir, içinden sadece suyu geçirir, istersen por çapı ayarlanacak şekilde köpürtürsün, akustik ve elektromanyetik dalgaları hem üretir, hem cevap verir, fotolüminesans yapabilir, hücre zarına bağlanabilir, etken madde taşıyıp kanser hücresi hedefleyebilir, biyouyumludur, esnektir veya çok serttir, kimyasal modifikasyona müsaittir vs. vs. vs..

    grafen, sen ne istiyorsan odur.
70 entry daha
hesabın var mı? giriş yap