9 entry daha
  • 19 mayıs 2013 tarihinde milliyet gazetesine verdiği röportaj ile halit ergenç'e, 100.bölümde saçma sapan bir senaryo ile öldürdüğü nigar kalfaya yaptıkları içinde filiz ahmet'e özür borçlu olduğuna inandığım senarist.

    herkesi hürremci olmakla itham ettiği röportaj için tıklayınız..

    ayrıca bu röportaj ile ilgili çok güzel bir eleştiri paylaşılmış bir forum sitesinde. şöyle ki;

    **

    senaristi olduğu dizinin reytingleri, tek başına sorumluluğu devraldığı andan itibaren neredeyse yarı yarıya düşmüş bir senariste ülkenin en çok okunan ulusal gazetelerinin bir tanesinde kendisini ifade etme şansı verilmiş ise insan bu şansını bu şekilde mi kullanır? kırıp döktüğünü tamir etmek yerine köprüleri tamamen yakmak için mi kullanılır bu şans? aynı anda hem izleyicisine hem de sorumlu olduğu projede görev alan çok sayıda değerli oyuncuya tek bir enayi cümleyle bu kadar ağır hakaret etmek için mi kullanılır bu şans?

    ancak çok yoğun bir suçluluk duygusu kanımca insana bu kadar büyük hata yaptırır. sadece ıq'su değil eq'su da yerlerde sürünüyor senaristin.

    nereden başlamalı nasıl anlatmalı kendisine... bu kadar zengin tarihsel dayanağı olan hikayeler ve karakterler ile örülmüş akla zarar bir trajediyi kaleme alıyorsun. yapımcın sana popüler ve yetenekli oyunculardan oluşan bir yıldızlar karması vermiş. ne yazsan oynayabilecek karakter oyuncuların var ki bir kısmı defalarca değişik projelerde milyonlarca insanı yıllarca ekrana mıhlayan karakterler yaratmışlar ve sadece karakter oyuncusu değil aynı zamanda popüler oyuncular olduklarını ispat etmişler. prodüksiyon için ülkede daha önce benzeri görülmemiş bir bütçe harcanmakta. görsel olarak bu işin azametine her anlamda yetişmek mümkün değil...

    ve sen bu işi izleyenlerin tamamının tek bir karakterin açık veya gizli hayranı olduklarını iddia etme gerizekalılığı ve sığlığı noktasındasın.

    dizinin sahip olduğu tüm değerleri bu şekilde basite indirgeme hakkını yapımcı kendisine vermiş olamaz kanısındayım.

    bu eblek yorumla bir kalemde saygısızlık yapılmış ve yok sayılmış bu diziyi çok başka nedenlerle izlemekte olan izleyici grubunu ve projeye emek vermiş ve halen vermekte olan çok sayıda değerli oyuncuyu bir kenara koyalım bir an için... ben halit ergenç olsam bir açıklama talep ederdim. çünkü maalesef en büyük saygısızlık kendisine yapılan. üç sezondur çıtayı yükselte yükselte ulaştığı sultan süleyman performansı kanımca dünya standartında çok saygın bir oyunculuk seviyesi. sadece özel hayatına gösterdiği özen ve mutlaka çok büyük olması gereken fedakarlık bir yana milyonlarca dolarlık reklam teklifini sırf karakterin inandırıcılığını zedelememek için geri çevir ve sonuçta bu saygısızlık reva görülsün sana.

    çok talihsiz bir röportaj olmuş cidden, keşke hiç yapılmasaymış...

    kaldı ki röportajı yapan açısından çok başarısız bir gazetecilik akıl tutulması da mevcut büyük resme bakınca. acaba dizinin reytinglerinin neden düşmekte olduğu sorulmaz? ve de o talihsiz cümlenin içerisinde zaten gizli olan kaçınılmaz soru neden sorulmaz: siz bu dizinin sadece bu karakter için mi izlendiğini düşünüyorsunuz?

    her anlamda faydadan çok zarara neden olacak bir talihsizlik bu röportaj.

    nur içinde yatsın meral okay, hem hikayenin kendisine, hem tüm karakterlerine, hem de oyuncularına samimiyetle saygılı ve özenli olduğu için bu iş bu başarı noktasına ulaştı. yıkıp dökmek ne de kolaymış... inanılmaz cidden. samimiyetle üzülüyorum gelinen bu noktaya.
9 entry daha
hesabın var mı? giriş yap