22 entry daha
  • adam tam anlamıyla bir efsane bana sorarsanız..

    emlağın e sinden, yatırımın y sinden anlamayan bir insan, şu adamın sitesindeki soru-cevapları okusa, kısa sürede istanbul'un neresinden ne kadar kira alınır, neresine yatırım yapılır, neresinde ikamet etmek uygundur.. fikir sahibi hale gelir.

    esas professionını bilmiyorum adamın. ancak mühendis yahut matematikle alakalı bişeyler olduğunu hissettiriyor. zira tüm hesaplamaları, eldeki tüm verileri analize katıp matematikselleştirmek üzerine kurulu.

    kira çarpanı, mt2 hesaplamaları vs. söylediği her şeyin bir mesneti var. "orası çoğ kazandırır gardaş. he he oraya yatır paranı." modunda değil "şu şu nedenlerle, şuranın buranın iyi prim yapacağına inanıyorum. çünkü böyleyken böyle vs vs.." gibi mesnetlerle konuşup cümleleri de tam bir bilim adamı uslubuyla "hata payı"nı ayırarak noktalıyor.

    kendisiyle tanışmam, yatırım belki oturum amacıyla almayı planladığımız daireler için manyakçasına bir arayışa geçtiğim dönemde oldu. ve adamın sitesini macera kitabı okur gibi soluksuz okurken buldum kendimi.

    şu an istanbul'un avrupa ve anadolu yakasında nerelerde hangi projeler var, hangilerinden ne beklemek doğru olur falan filan. hep fikir sahibiyim.

    ve evet bahsedildiği üzere, bazı bazı evlere şenlik cevaplarıyla da güldürmekte insanı.
    amcamın biri gitmiş uzun uzun dertleşir gibi yazmış. yok ben şurdan alcaktım da bu kadar parayı şuraya vermeyi şeyettim de falan da filan da.. net sual yok.
    tebernüş beyin cevabı
    - peki. teşekkürler.

    hehehehehe.. bazı sorulara cevap verirken kendinden geçiyor.. özel hayatına dair bilgiler veriyor falan. bu da onu teknik bir adamdan ziyade, fikrine güvendiğiniz, danışmayı uygun gördüğünüz bilgili bir akraba samimiyetine sokuyor zaten.

    ha neden geldim de böyle uzun uzun hakkında entry yazdım.
    çünkü adam hakikaten muazzam bir iş yapıyor. korkunç hareketli bir gayrimenkul piyasası içindeki bilgi kirliliğini neredeyse tek başına temizliyor bu zat.

    böyle niş bir işte uzmanlaşan insanları takdir ediyorum ben. hem sevimli hem gerekli hemi de faideli buluyorum.
    ondan sebep hakkında yazayım dedim.

    üstelik tebernüş ismiyle ünlü olabilmesi de apayrı bir başarı zaten.
    sağolsun
79 entry daha
hesabın var mı? giriş yap