21 entry daha
  • 1980 yılında çorum'dan tekirdağ'a taşınmamızın sebebidir. hayır alevi değilim. sunni'yim. sunni mahallesinde yaşıyordum. babam ise alevi mahallesinden geçerek işe gidiyordu.

    evimizin karşısındaki arsada toplanan silahlı adamları hatırlıyorum. geceleri silah seslerini duyduğumuzda koltukların altına saklandığımı hatırlıyorum. babam her gün işe gittiğinde sağ salim geri dönecek mi diye beklediğimizi hatırlıyorum. 5 yaşındayken yaşadığım şeyleri hiç unutmadım.

    kimler öldü, kimler kaldı bilmiyorum. bizim, komşularımızın, akrabalarımızın, kimseyi öldürmediğini biliyorum. ama içlerinde ölenler oldu. evimize ateş edildiğini biliyorum. sokakta oynayamadığımızı biliyorum. bir gün altıma işeyip korkudan yatağın altına saklanıp orada uyuya kaldığımda aileme birilerinin beni alevilerin kaçırdığını söylediğini biliyorum. ama çocuktum sonuçta. bildiklerim bundan ibaret.

    işin traji komik yanı, darbe sonrası çorum'a geri döndüğümüzde, savcılık soruşturmasına konu olmam. 80 olaylarında eylemlere katıldığım ve bir takım militanların mezarlarını ziyarete gittiğimin iddia edilmesi.

    vay anasını ya, daha 5 yaşında anarşikmişim de ben hatırlamıyorum.
18 entry daha
hesabın var mı? giriş yap