3 entry daha
  • artik akp icin de soylenebilecek hale gelen tutum. basligi actigimda belli gelismeler sonrasi akp'nin de (kendi siyasal islamci kokenleri sonucu) bati karsitligini acikca siyasi araclarindan biri yapabilecegini ongormustum. ne yazik ki hakli ciktigimi goruyorum. beni akp'nin bir siyasi parti olarak boyle talihsiz bir zemine kaymasi uzmez. ancak bu partinin iktidar partisi olarak ulkenin gelecegine yon vermesi ve lideri olan mevcut basbakanin da yabanci dusmani ve bati karsiti bir retorige (gezi olaylari sonrasi olusturdugu bol hayalguclu ve yabanci karsiti komplo teorileri kapsaminda) kaymasiyla, turkiye de uluslararasi alanda putin ve orban rusyasi ve macaristani gibi garip ve yari-izole bir alana kayabilir. iste bu hepimizi endiselendirmeli.
    kendi kisa vadeli siyasi cikarlari icin gelistirecegi bati karsiti soylem ve tutumlar bir halk demagogu ( alm. volkstribun) olarak erdogan'in sahip oldugu gucten dolayi ulke icin zarar verici olacaktir. umulur ki boyle bir siyaset daha fazla surdurulmez.
    erdogan karsiti genis cepheler ise, batinin gerektiginde akp'nin anti-demokratik uygulamalari da elestirdigini sanirim not etmislerdir. cok elestirilen swoboda burada ilkeli bir tutum izlemis, ab ve abd ankara'ya gerekli uyarilari diplomatik sinirlar icerisinde yapmislardir.
    umulur ki bu durum, bati karsitligina bir aralar fazlasiyla suruklenmis olan ulusalci ve benzeri orta sinif laik kesimleri onceki hatalarindan dondurur ve bati'ya yaklastirir. ayni sey akp icindeki ilimli gruplar ve bati'dan uzaklasmaya karsi cikanlar acisindan da gecerli.
2 entry daha
hesabın var mı? giriş yap