133 entry daha
  • 45. gunluk acemiligi yaptigim komutanlik. hakkinda soyleyebilecegim ilk sey: lanet soguk, pis soguk. su izmir sicaginda su yazilari yazarken bile usudum. oyle bir soguk.

    349. kisa donem olarak 12 aralikta teslim olduk. 22. gruptaydim sanirim. kayit islemleri yetismedigi icin bir ertesi gune kaldi islemler. ilk gun hangi boluktu hatirlamiyorum ama tertemiz carsaflar, yorganlar; sicak bir kogus her sey guzel gibi gelmisti.
    ertesi gun oldugunda elimde iki valiz ustumde slip mavi bir don ve ayni anda hem sag hem de sol koluma igne vurulurken buldum kendimi. akabinde o kamuflaji giyme sahnesi askerligin tamemen basladiginin isaretiydi. kamuflaj demisken soyle bir not duseyim: bootunuzu alirken cok iyi gecin. o kis gununde bana yazlik bot gelmisti ve degistirme sansim yoktu. o an degistirdin degistirdin yani. bir de bir numara buyuk almakta fayda var zira hava soguk olunca 3 kat corap giymek zorunda kalabiliyorsunuz.

    kamuflajlarimi da aldiktan sonra boluklerimize ayrildik. ben ikinci boluk'e dustum. ikinci boluk ve birinci boluk yemekhaneye ve hamama yakin oldugu icin gayet iyiydi ama egitim alanina uzak kaliyordu. diger bolukler egitim alanina daha yakin oluyor ama bu sefer yemekhaneye uzak dusuyorlar. ama biz egitim alanina giderken karli buzlu gunde bile adi adim yuruyemiyorduk. yaninizda egitim cavuslar duzeni bozma, dizleri karnina cek! yerden ses ciksin!..
    yemeklere gelirsek ozel sirket tarafindan hazirlaniyordu yemekler. ama keske askerler yapsaymis daha iyimis. bu 45 gunluk surecte 15 kilo veren arkadaslar oldu. ben 6 kilo verdim.
    dus alma yikanma hamam da gerceklesiyor. 250 kisiyle birlikte 5-6 dk icinde yikanmak degisk bir deneyimdi. kamyoncular icin ise boluklerin icinde calisir 3-4 dus oluyor.

    koguslar ise 24 kisilikti. boluk ise 500 kusur kisiydi. koguslarda gececek yer bile yoktu. ama hava soguk oldugu icin koguslarin kalabalik olmasi da bir yonden isimize geliyordu. zaten kisa bir sure de olsa kyk da kalmis biri koguslarda zorlanmayacaktir.

    egitime gelirsek oyle zorlayacak bir egitim yoktu. dedigim gibi burada 2 sorun vardi. soguk ve asiri kalabalik olmasi. bu iki kaynaktan cikan nedenler ile durum zorlasiyordu. yani ne egitim alanina gitmek ne de yaptigimiz egitim zordu. ama bu durumu zorulastiran soguktu. aslinda ordu jimlastigi silahli harektler serisi severdim ben. isiniyorduk en azindan.

    okurken ulen otu boku havaya bagladin demeyin icinizden. ulan bir gunde mevsim degisebilir mi? kutahya da degisiyor. ozellikle nemi yuksek kiyi sehirlerinde yasayan insanlar aptallasti dogal olarak. bir de kisin orda bulunacaklar termal iclik almalari sart. bir de oraya camasirlarinizi yikama gibi bir sansiniz olmadigi icin bol bol don ve atlet almanizda fayda var. aslinda aradiginiz her sey kantin de mevcut lakin katine gitmek yasak. cok ender olarak izin verilirdi. onda da oyle bir sira olurdu ki ictimaya kalmamak icin siradan cikarsin falan.

    her seye ragmen acemiligim kutahya'ya cikmasi benim icin cok guzel bir seydi. zira sevgilim ordaydi. hafta sonu 10'dan 17'e kadar vakit gecirebiliyordum. ictimalara katilmiyordum. sicak cay icebiliyordum. herhangi bir ihtiyacim oldugunda ondan rica ediyordum. ki bu ozellikle telefon karti oluyordu. tabii bu saadet 2 hafta kadar surdu. yemin edecegimiz gun karantinaya alindik.

    annem mezuniyet torenime yetisememisti. icinde burukluk olmus yemin torenine mutlaka gelcem dedi. ben de havanin soguk olmasi hem de annem ve babamin yaslarinin ilerlemesi sebebiyle yemin torenine gelmesini istemedim. tabii ki karari onlara biraktim. yemin torenine uyanacagimiz gece albay ocal bolugumuze gelerek 9 gibi olacak yemin toreninin saat 12 e ertelendigi soyledi. ilk karmasa orda basladi zira herkes ona gore bilet almisti. gece bilet islemlerini ailemize yaptirmaya calistirdik yaptirebildigimiz kadar. sabah 8 gibi albay ocal tum tugayi onunde topladi. ve 2 askerin kizamik suphesi ile karantina alindigini. eger bu askerlerde kizamik cikarsa tum tugayin karantinaya alinabilecegi soyledi. biz de ankara'dan gelecek sonuclari beklemeye basladik. biz beklerken 6000 kadar aile disarda haberi bekliyormus. biz sonucun negatif cikacagi umuduyla yemin toreni alanini hazirladik. provalari devam ettik.
    ve sonuc yemin toreni alaninda yapilan anonsla geldi. sonuc pozitifti. ve tum tugay karantinaya alinip ailelerin iceri girmesi engellendi.
    ben en cok annem icin uzuldum o gun. o kadar hazirlik yapmis guzel yurekli anam. ici sizlamistir.
    sonucun belli oldugu gece saat 2 gibi uyandirildik. ictimaya gectik. her yer kar olmus ve yagmaya da devam ediyordu. farkli bir bolugun yemekhanesine yuruduk ve kizamik asisi olmak icin siraya dizildik. sadece kolumuzu siyirmamiza izin vermilmedi. tamamen ustumuzu cikartarak asi vurulduk. bunun da sebebi kizamik ilk gobekte belirdigi icin ayni zaman da kontrol etmeleriymis. o kadar kalabaliktik ki hakli olarak ustumuzu giyinmemize firsat vermeden disari attiliyorduk. ve hayatimin ilk bronsiti olmus bulundum o gece.
    karantina 14 gun surdu.
    sonraki gunler ilk bir kac gun hicbir sey yapmadik. daha sonra askerde bir rahatlama oldugu dusunuldu sanirim ki sonraki gunler egitim yaptik.
    14 gun sonra yemekhanede aramizda yemin edip acemiligizi bitirdik.

    yakinda teslim olacak kisilere ogretilecek ilk sey: ince dusunene kalin girer. felsefenizi ona gore belirleyin.
    bir de antimilitarist triplerine girip neden buradayiz abi demeyin. askerlik insana cok sey katiyor cok sey ogretiyor. sunlari yazarken bile vay be ne gunlerdi diye tebessum ettiriyor.

    edit: burdan diyarbakir 8. ana jet ussu'de gidecekler icin:

    (bkz: #35491605)
420 entry daha
hesabın var mı? giriş yap