171 entry daha
  • üslûbuna yumurta kırdığım bir angutun yüzünden hala başarısızlıkla suçlanan antlaşma.

    neymiş efendim, osmanlı'ya mondros'u imzalatan ittihatçılarmış ve osmanlı'nın birinci cihan harbi'ne girmesine hasıl olan sebep de bu imiş.

    koskoca dünya devletleri şark meselesi diye bir şey üretecekler, osmanlı'nın petrol fışkıran topraklarını paylaşmak için planlar yapacaklar ve bu yüzden cihan harbi çıkartacaklar ama suçlu ittihatçılar olacak, öyle mi? abdülhamit niye almanlara yaltaklandı, demiryolu yaptırdı, onları ortadoğu'ya soktu; sen de ondan bahsetsene melisciğim? sor bakalım seni de abdülhamit'in haremine alacaklarmıymış?

    yok ama olmaz, o zaman götlerinden uydurdukları safsataları satacak enayi bulamazlar. zaten size göre savaş franz ferdinand'ı öldüren sırp gavrilo princip yüzünden çıktı değil mi? hee üç tunç tas has kayısı hoşafı seni, hee. o yüzden versay antlaşması'nda avusturya ile almanya'nın birleşmesini yasakladılar, o yüzden almanya sömürge arayışına tekrar giremesin diye almanların elini kolunu bağladılar he mi? hee, kesin öyledir. git mustafa armağan'dan malumat al da gel bakıyım.

    1. dünya savaşı'nın nedeni almanlar'ın sömürge arayışı,osmanlı'yla olan ilişkileri ve buna göz yummayan itilaf devletleridir. kusura bakma bozuk kokoreç, light mumbar dolması; almanya ile sıkı ilişkileri kuran da abdülhamid'ti. ittihat ve terakki abdülhamit'i devirdikten sonra ingilizlerle de yakınlaştı ama yüz bulamadı; o siktiğimin internetini de düzgün kullanırsan bunların belgelerini bulursun.

    ingiliz-fransız yedirir mi lan musul'u-hicaz'ı alman'a? yedirecekti de lawrence nerden çıktı tencerenin düdüğü? arapların bağımsızlık olayı mıydı yoksa vahhabi olayı mıydı yoksa harbiden oraları işgâl etme sevdası mıydı? batı tarzı eğitim yapan okulları, ilk kim açıp da orada mustafa kemalleri, ismet inönüleri, karabekirleri yetiştirdi anlatsana hamsi turşusu.

    götlerinden bir tarih uydurmuşlar, kendileri inanıyorlar. sanki ingiliz-fransız senin kara kaşına kara gözüne 1. dünya savaşı dışında kalmana izin verecekti öyle mi? hem de senin toprakların yüzünden çıkmış bir savaşın dışında kalmana? beynini pişirip ite meze diye atsam iğrenir lan çürümüş diye.

    limni adası'na yüzerek gitmek dışında şansı olmayan bir ordu bıracaksın arkanda, sonra da "limniiii unuttular gayda geçirmeyü, ühühühü" diyeceksin. dalağı patlayasıca seni. elektrik gibi çarparmış... sende ütüyü fişe takacak kabiliyet yok lan, çin malı iphone seni.

    lozan mükemmel değildir ama hatalarıyla beraber yapılabilenin en iyisidir. daha iyisi için ekonomisiyle, ordusuyla ingilizi alt edebilecek bir memleket lazımdır. osmanlı'nın mirası arasında da bunlar yoktur.

    hadi mustafa armağan kurnazıyla kadir mısıroğlu delisine anlat sen yalanlarını; olmadı git mehmet çelikle öpüş ama iki kuruş etmeyecek bilgisizliğine kimse kanmaz burda.
725 entry daha
hesabın var mı? giriş yap