184 entry daha
  • iktidar hırsı üzerine yazılmış muazzam bir kitap.

    --- spoiler ---

    sihir bakanlığı tüm medyayı ele geçirerek, geçmişte büyücüler alemini faşist bir soykırımdan geçiren voldemort'un döndüğü gerçeğini gizlemekte, bakanın da tüm pisliklerini örtbas etmektedir. başta harry potter olmak üzere tüm iktidar muhalifleri terörist ilan edilmiş, büyücülerin gözündeki itibarları yere çalınmıştır. büyücüler aleminin en çok okunan gazetesi her gün harry potter ve yoldaşlarını karalayan haberler yayınlamaktadır. suçlarının ne olduğu bilinmeyen yüzlerce insan her gün sihir bakanlığının kontrolündeki mahkemede alelacele yargılanmakta, en basit şeyler için en ağır cezalar uygun görülmekte, evlere baskınlar yapılmakta, dehşet verici ruh emiciler, yasa dışı biçimde sivil büyücülerin üzerine salınarak ölüm öpücüğü vermeye çalışmakta, masumlar ölmektedir. bakanlık tüm bunları durmadan inkar eder ve ruh emicilerin gereksiz yere aşırı güç kullandığını kabul etmez. dört bir yanı çıkar uğruna yalakalık yapanlarla çevrilen bakanın gözü kör olmuştur. baş yalakalardan biri bakanın gözüne girmeyi başarmış, hogwarts cadılık ve büyücülük okulu yüksek müfettişliğine atanmıştır.

    bakanın dumbledore'un müdürlük yaptığı okula müfettiş atamasındaki amaç, muhalif müdürün okulu yönetiş biçimine doğrudan müdahale edebilmektir. okul içindeki koruma büyülerinin de yetersiz oldukları bahane edilip okula ekstradan ruh emiciler salınmıştır. müfettiş, müdürün her işine karışmakta ve okulu birbirine katmaktadır. öğretmenler ve öğrenciler acımasızca cezalandırılmakta, muhaliflerin işlerine son verilmektedir. müfettişin okulda kurduğu teftiş mangasıyla öğrencilerin diğer öğrencileri ihbar etmesi projesi başlatılır. böylece huzursuzluk çıkaran öğrenciler, yönetimle işbirliği yapanlarca ispiyonlanacaktır. bu sırada öğrencilerin bilgilenmemesi, sorgulamaması ve aslında düpedüz cahil kalması için içi boş ve kuru bilgilerle dolu bakanlık tarafından onaylı kitapların okulda okutulması zorunlu kılınır. ayrıca iki kişiden fazla yan yana gelmek, izinsiz kulüp kurmak, hatta kızlı erkekli takılmak dahi yasaklanır. okulunu ve öğrencilerini sonuna kadar savunan müdür sonunda işinden olur. müfettiş müdürlüğe yükselir.

    öğrenciler artık yeter diyerek kendi kendilerini eğitmek adına örgütlenirler. aynı zamanda büyücü halk da bir araya gelmiş, artık sadece zar zor yayın yapan muhalif radyoyu dinler, önceleri pek de itibar görmeyen basılı yayınları takip eder olmuştur. anaakım medya ise yalanlarıyla büyücü halkı uyutmaya devam etmektedir.

    muhaliflerin tek terdi büyücü halka doğruların aktarılmasıyken, sihir bakanı inatla koltuğunda başkalarının gözü olduğu ve tüm bu başkaldırının hogwarts müdürü dumbledore'un başının altından çıktığına inanmaktadır. hatta ona göre dumbledore'un ordusu hükümeti devirmek için gizlice planlar yapmakta, gizli bir silah üzerinde çalışmaktadır.

    büyücü halka her türlü zulmü uygulayıp koltuğu uğruna medya, yargı ve yasama yürütme dahil tüm güçleri kendisinde toplayan bakan, sonunda halkın tümden uyanması ve gerçeklerin ortaya çıkmasıyla devrilir. hogwarts'a koyduğu müdürünü at adamlar kaçırıp teper ve tüm yalakaları tek tek gözden düşüp çöp olur, büyücü halka hesap vermek zorunda kalır. çünkü hiç kimse sonsuza dek iktidar değildir.
    --- spoiler ---

    düz: radyonun 7. kitapta olduğuna dair draculina uyardı.
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap