17 entry daha
  • prednizon. kortizondan 5, 6 kata kadar daha etkili olmakla birlikte vücutta daha az su tutuyor.
    buraya kadar her şey güzel. fakat fazla etki sanırım beraberinde olası yan etkilerin gerçekleşme olasılığını ve etki derecesini de arttırıyor.

    ileri derecede alerjik rinitten müzdaribim. burnum kullanılamaz hale geldiğinde ameliyat öncesinde burun kanallarımdaki polipleri küçültsün/yok etsin ve nihayetinde ameliyatta iş kolaylığı ve hasta rahatlığı sağlasın diye prednizon kullanıyorum. öncelikle ilaç bir mucize. ilacı 16x4 şeklinde oral tablet olarak kullanmaya başlamamın ikinci ya da üçüncü gününde burun deliklerim açılıyor, nefes alış verişim tekrar normale dönüyor ve alerjin rinitin sebep olduğu semptomlar ortadan kalkıyor ve normal biri gibi yaşamaya devam ediyorum. burada ise yan etkiler devreye giriyor.

    uykusuzluk, baş ağrısı, baş dönmesi sanırım ilacı kullanan herkesin yaşamakla yükümlü olduğu durumlardır.

    fakat uykusuzlukla gelen hipomaniye benzer haller olsun, hipomani sürecindeki iki saat uykular sonucu gelen dönemde o iki saatlik uyku beklenirken birden beklenmedik şekilde 10 saatlik uyku sonucu depresyonda uyanmak olsun, potasyum kaybı sonucu, kas kasılmaları, atmaları, sertleşme ve kramplar olsun hayatı çekilmez kılıyor. bunun yanı sıra hipomaniyle gelen sinirli ve impulsif hal de cabası. yemek yerken doyumsuzluk hissini de bunlara eklemek gerek.

    ilacı kullanacak olan benim gibi zaten kemik ve kas sistemi zayıf arkadaşlara söylüyorum. kesinlikle ama kesinlikle kalsiyum ve potasyum alımınıza dikkat edin. yağsız süt, peynir yoğurt günlük tüketin. ve kesinlikle muz... muz olmasaydı şu kas ağrılarımla, kramplarımla nasıl başa çıkardım bilmiyorum. 4 ay içinde ikinci kez bu tedaviyi görüyorum ve bu ikincisinin biraz daha yorucu geçtiğini belirtmem gerek.

    bunun dışında bu ilacın tadı kadar iğrenç bir şey içmedim ben hayatımda. ilk günlerinde doz azaltmadan önce 4 prednol, 1 klacid ve 1 actifed alıyordum ki her birinin tadı hakkında ayrı ayrı methiyeler düzüldüğünü biraz araştırarak bulabilirsiniz. ha bunu neden yazıyorum? beterin beteri var, aklınızda bulunsun.
172 entry daha
hesabın var mı? giriş yap