2 entry daha
  • bugün facebook'ta bir arkadaşım aracığıyla videolarına denk geldiğim hoca. insan gerçekten hayret ediyor. çok ilginç şeyler söylüyor. dikkatimi çeken birkaç ilginç noktaya değinmek istiyorum.

    bir konuşmasında evli erkekleri zan altında bırakmış. diyor ki evli erkekten korkun, bekardan korkmayın. aman ha diyor. evli erkek işini bilir, diyor. yani demek istediği kadını daha iyi bilir evli adam. ama bekar adamın bir şeyden haberi yok ki. her evli erkeği potansiyel tecavüzcü olarak görmek nasıl bir kafa bilemedim.

    başka bir konuşmasında kızını yalnız başına başka şehire üniversite okumaya gönderenin vay haline diyor. bak ona çok güldüm. mesela bir kız ve bir erkek aynı şehirde üniversiteyi kazanıyor. aynı otobüse binip gönderiyor, anası babası. çok sinirleniyor hoca bu duruma. nasıl o erkeğe güvenilip aynı otobüste gidilirmiş de, bişeyler bişeyler.

    bir de evlenilecek bayan(!)-evlenilecek erkek diye bir tasniflemesi var ki evlere şenlik. yaptığı sınıflama erkek ve kadınların dini görevlerini yerine getirip getirmemesine göre oluşturulmuş. yani erkek kişi dini görevlerini falan yerine getiriyorsa evlenebilir. ha bir de kredi çekmeyen erkek olması gerekiyormuş, o da önemli bir nokta tabii.*

    bir sohbetinde de şey diyor. bir kadına bir erkek benimle evlenir misin derse o kadın kahrolsun üzüntüden. nasıl bir erkek bana böyle bir şey söyler mantığıyla. insan gerçekten hayret ediyor

    bir de batıyı kötülemeye çalışmış. çalışmış diyorum çünkü argümanı şu: ''batı kadınla erkeği eşit hale getirmeye çalışıyor. islamda erkek kadından bir puan fazladır.'' batı hayranı falan değilim. ama şu bir gerçek ki batıyı çok daha mantıklı gerekçelerle eleştiren köşe yazarlarımız var. bu kadar basite indirgenmemeli. batı iğren tü kaka. çünkü batı kadınla erkeği eşit haöheeöeyani.

    şaşırıyorum sözlük. 2013 yılında bu mantalitedeki insanlarla aynı dünyayı paylaştığımıza şaşırıyorum. dünya büyük bir hızla ilerlerken hala böyle şeylerle uğraşmamız üzücü.

    şimdi din düşmanı falan zannedilmeyeyim diye bir de dipnot koyayım. ama olmamış bu.
163 entry daha
hesabın var mı? giriş yap