• milat gazetesi'nde kısa ve öz yazılarıyla çok temel rahatsızlıklarımıza değinen ve bunlara reçeteler sunan kişi. ne göz yoruyor ne zihin. tavsiye edilir.

    bkz: http://www.milatgazetesi.com/…tulusun-ilk-basamagi/
  • bugün facebook'ta bir arkadaşım aracığıyla videolarına denk geldiğim hoca. insan gerçekten hayret ediyor. çok ilginç şeyler söylüyor. dikkatimi çeken birkaç ilginç noktaya değinmek istiyorum.

    bir konuşmasında evli erkekleri zan altında bırakmış. diyor ki evli erkekten korkun, bekardan korkmayın. aman ha diyor. evli erkek işini bilir, diyor. yani demek istediği kadını daha iyi bilir evli adam. ama bekar adamın bir şeyden haberi yok ki. her evli erkeği potansiyel tecavüzcü olarak görmek nasıl bir kafa bilemedim.

    başka bir konuşmasında kızını yalnız başına başka şehire üniversite okumaya gönderenin vay haline diyor. bak ona çok güldüm. mesela bir kız ve bir erkek aynı şehirde üniversiteyi kazanıyor. aynı otobüse binip gönderiyor, anası babası. çok sinirleniyor hoca bu duruma. nasıl o erkeğe güvenilip aynı otobüste gidilirmiş de, bişeyler bişeyler.

    bir de evlenilecek bayan(!)-evlenilecek erkek diye bir tasniflemesi var ki evlere şenlik. yaptığı sınıflama erkek ve kadınların dini görevlerini yerine getirip getirmemesine göre oluşturulmuş. yani erkek kişi dini görevlerini falan yerine getiriyorsa evlenebilir. ha bir de kredi çekmeyen erkek olması gerekiyormuş, o da önemli bir nokta tabii.*

    bir sohbetinde de şey diyor. bir kadına bir erkek benimle evlenir misin derse o kadın kahrolsun üzüntüden. nasıl bir erkek bana böyle bir şey söyler mantığıyla. insan gerçekten hayret ediyor

    bir de batıyı kötülemeye çalışmış. çalışmış diyorum çünkü argümanı şu: ''batı kadınla erkeği eşit hale getirmeye çalışıyor. islamda erkek kadından bir puan fazladır.'' batı hayranı falan değilim. ama şu bir gerçek ki batıyı çok daha mantıklı gerekçelerle eleştiren köşe yazarlarımız var. bu kadar basite indirgenmemeli. batı iğren tü kaka. çünkü batı kadınla erkeği eşit haöheeöeyani.

    şaşırıyorum sözlük. 2013 yılında bu mantalitedeki insanlarla aynı dünyayı paylaştığımıza şaşırıyorum. dünya büyük bir hızla ilerlerken hala böyle şeylerle uğraşmamız üzücü.

    şimdi din düşmanı falan zannedilmeyeyim diye bir de dipnot koyayım. ama olmamış bu.
  • evlendigi hanımın dügün merasimi ile ilgili sohbeti şuurlu müslümanlara ders olarak anlatilmali.

    muminin şuurlusu dügünde belli olur
  • günümüz müslümanının pek çok sorusuna ilmi ve mantıklı cevaplar verebilen, bunu yaparken de tribünlere oynamayan alim zat.
  • ölmeden önce mürşidini arayan kişiye ayarı vermiş hoca.

    mürşidimi göster
  • selefi din alimi. suudi din alimlerinden kafa olarak hiç bir farkı yoktur.
  • cübbeli ahmet hocanın kendisi hakkında görüşü
  • www.fetvameclisi.com adresinden kendisine fetva sorulabilir.
    şuradan girip verdiği cevapları okumak çok keyiflidir. hem başka insanların hallerini görürsünüz, aynı zamanda çok farklı dini konularda fikir edinirsiniz. yanılmıyorsam yoğunluk nedeni ile sadece pazartesi günleri soru sorabiliyordunuz.

    --- spoiler ---

    soru sormadan önce lütfen okuyunuz
    bu sitede;
    * müslümanların günlük sorunlarına, fıkıh kuralları açısından ele alma ilkesi üzerinden cevaplar verilmektedir. buna göre;
    - farazi meseleler,
    - …cek, cak türünden konular,
    - şahıslar arasında üstünlük ispatı için yapılan tartışmalar,
    - bir grubun ezilmesi veya yüceltilmesine dayalı konular,
    - geçmişte kalmış, günümüz müslüman’ı için bir yarar sağlamayan konular,
    - fıkıhla bir nedenle bağlantısı bulunmayan şahsiyetler ele alınmamaktadır.
    - ‘filanca ise böyle demişti…’ tarzındaki sorular veya sorulara karşı verilen cevaplar itibara alınmamaktadır.

    * toplu içtihadı, ulemanın bir araya gelmesini gerektirecek meselelerde sadece genel hatlara değinilmekte, meselelere derinlemesine girilmemektedir.

    * hâlâ yaşamakta olan âlimler arasında bir tercih yapılmamakta, görüşlerinden istifade edildiği durumlar belirtilmektedir.

    * meseleler, ulema düzeyinde ele alınmamakta; sade vatandaşın anlayacağı bir dil kullanılmaktadır. buna göre;
    - en kısa ifadeler tercih edilmekte,
    - mezhepler veya âlimler arasındaki görüş farklılıkları belirtilmemekte,
    - ilim adamları arasında kullanılacak kaynaklar zikredilmemektedir.

    * türkiye’deki müslümanların yoğun tabi olduğu hanefi mezhebi fıkhı esas alınmaktadır. çağdaş meseleler arasında tercih yapılacağı zaman fıkıh konseyi kararlarına dikkat edilmektedir.

    * bu sitede emeği bulunanların asla bir içtihat iddiası yoktur. buna ehliyet iddiaları da yoktur. fıkhı iyi bilme, fukaha adına konuşma beklentileri de asla yoktur. üzerlerine vazife gördükleri şey, âlimlerden alıp sıradan insanlara ulaştırmaktır.

    * soru soran kişilerin, isim ve yer bilgileri , gizli kalmasını istedikleri soru ve cevapları sitede yayınlanmamaktadır.

    * bu sitedeki hiçbir faaliyetin maddi bir bağlantısı yoktur.
    --- spoiler ---
  • http://www.youtube.com/watch?v=keocx1ammyy

    muzik dinlemek, muzik aleti satmak, muzikle ugrasmak haramdır diyor. adam konusurken arkasindaki kutuphanede yuzlerce kitap gorunuyor ve buna ragmen sonuc bu.
hesabın var mı? giriş yap