117 entry daha
  • alisilmisin disinda bir seri katil filmi.

    ben cok begendim. uzun olmasi da hic sorun olmadi, hatta daha uzun da olabilirdi. yonetmen gerceklerin disina hic cikmamis, bu haliyle elbete se7en tarzi bir seyler beklenemezdi. hayal kirikligina ugrayan yazarlar olmus, e gercekte nasil katil yakalanamadiysa filmde de yakalanamiyor; degil iki saatlik film suresinde, 22 senede bile kanitlanamiyor kim oldugu. hayat klasik polisiye filmlerindeki kadar ideal degil, her zaman cozulemiyor bilmeceler...

    dogrusu jack the ripper icin "en buyuk sansi yuz kusur sene once yasamasi olmus; yakin gecmiste mutlaka yakayi ele verirdi" diyordum ama bu filmi izleyip hikayeden haberdar olunca asil zodiac'a hayret ettim. o donemde san francisco polis teskilati'nin bir elemani olmak istemezdim acikcasi, buyuk ihtimalle bu adama kafayi takar ve diger dosyalari ihmal ederdim. filme donecek olursak:

    --- spoiler ---

    en gerilimli sahne suphesiz bodrum sahnesiydi. eski sinemaci golgelerin arasindan elinde silahla ha cikti ha cikacak diye omrumden omur gitti.
    en sevdigim, ve yureklere biraz olsun su serpen sahne ise graysmith'in allen'in karsisina dikilip "i know what you did last summer" dercesine gozlerinin icine baktigi sahneydi. ki katilin kim oldugunu kesfettikten sonra boyle yapacagini karisina da soylemisti daha once. yukarida bir yazar bu sahne ile katilin allen oldugunun kast edilmedigini yazmis; o birkac saniyelik bakismaya bir goz atin, ve hangimizin hakli olduguna kendiniz karar verin.
    iyi seyirler...

    --- spoiler ---
209 entry daha
hesabın var mı? giriş yap