6 entry daha
  • adı çıkmış dokuza inmez sekize şeklindeki deyim bu mahalle için söylenmiş olsa gerek. mahalle başına nereden musallat olduğu çok belli olan bir belayla ve tanımlamayla yıllarca üzerine yapışan bir kene bir sülük misali yaşamak zorunda kaldı. kendisinin yapmadığı, içinde yer almadığı ve savunmadığı fikirlerin ve olayların içinde bulundu. nasıl ki mafyavari deli yürek, kurtlar vadisi, sağır oda vb dizilerde dış mihrakların maşalarına ortalığı karıştırmak ve etkin bir olay için sessiz ve derinden yıllara yayılan bir eylemin zeminin hazırlamaları için talimat verirler ve bu talimatı alan maşaların at koşturdukları ve hedef gözettikleri yerler varsa bu mahalle yerlerden biridir.

    mahalleli son 2-3 yıldır halkını bilinçlendirmek, kendisini potansiyel oy kitlesi kimliğinden çıkartmak, gelecek nesillerin yoldan çıkmasını engellemek, ekmeğinin ve ailesinin derdinde olan 12 eylül darbesiyle sindirilmiş ve hayat görüşü bana dokunmayan yılan bin yaşasın şeklinde olan ilk yerleşimcileri ve çocuklarını doğru ve anlamlı etkinlikler yaptıklarına ve dayanışma içersine girdiklerine ikna etmeye çabalamakta olup yaşadıkları çevrenin ve yıllarca emek verdikleri mahallelerinin daha iyi şartlarda olabilmesi için kimi zaman yerel ve merkezi yönetimlerin karşısındaymışcasına yalnış anlaşılarak daha iyi bir yaşam için avazını yırtarcasına bağırarak uğraşmaktadır.

    masumdur, cahildir, cahil kalmayıp okumak ister, kendisini aydın ve ileri görüşlü kılarak çevresine, insanına faydalı olmak ister lakin çevresindeki toprak ağaları tarafından cahil bırakılmak istenir, haklıyken haksız konuma düşürülür. bağlı olduğu ilçe yönetimleri ve ilçe yaşayanları bile kendisini hakir görür, dışlar, inorganik bir bağlantısının bile olmasını istemez zira mahalle halkı kendileri için cahil, çirkin, kendi güzel çevreleri ve yaşantıları için çirkin bir görüntü oluşturur. yerel yönetimler mahalleyi son 5 yıldır farkına vardı, bir şekilde iletişim kurarak barış köprüleri kurmak niyetinde. entry nin en başında dediğim gibi adı bir kere 9 a çıktığı için kimse yüzüne bile bakmak istemez.
hesabın var mı? giriş yap