468 entry daha
  • filmin imdb trivia bölümünden alıntılar yapacak olursak;

    izlemeyenler için spoiler içerir!

    -mahkumların sinemada izlediği filmin adı gilda
    -morgan freeman ın şartlı tahliye belgelerindeki gençlik resmi küçük oğlu alfonso freeman a ait. ayrıca bu film alfonso freeman ın oynadığı ilk film. ardından 1995 de se7en da muhtemelen baba kontejanından küçük bir rol daha alıyor.
    -andy dufresne nin silahını doldurduğu ve hücresinin duvarına adını kazıdığı yakın çekim sahnelerdeki eller, filmin yönetmeni frank darabont a ait. sadece kendisi, istediğini, istediği şekilde yapabileceğini düşündüğü için bu şekilde çekilmiş. yönetmenin ismi birşey ifade etmediyse; güncel olarak the walking dead, geçmişe yönelik ve bence kült olarak fly 2 görüntü yönetmeni, the nightmare on the elm street 3 görüntü yönetmeni. ve boardwalk empire, sopranos ve goodfellas seven herkesin en azından trailer ına göz atması gereken mob city dizisini yayınlayacak yakında.
    -önce tom hanks e önerilen andy rolü, forrest gump ın çekim takvimiyle çakıştığı için, tim robbins e kalmış. aynı rolü o sıralarda waterworld ü çekmekle meşgul olan kevin costner da reddediyor. imdb ye göre nicholas cage, johnny depp, tom cruise diğer düşünülen isimlerden.
    -tim robbins, kütüphaneci brooks un olmadığı ve karga jack le konuşması gereken sahnede, kargasının gaklama düzenini (?) öğrenerek, diyaloğuna başlıyor. sahnede karganın karşılık vermesi beklenmezken bu detaylara çalışmak, tim robbins hakkında bize fikir verebilir.
    -filmde hiç bahsedilmeyen brooks un suçu, karısını ve kızını kötü bir poker elinden sonra öldürmesi.
    -red in film sonunda bulacağı, andy inin gömdüğü kutu; film çekilmeden aylar önce gömülüyor. ağaca giden patika ve taş duvar film için yapılıyor. daha sonra duvarın taşları toprak sahibi tarafından ebay de parçaparça satılıyor.
    -yönetmenin tasvir ettiği son, red in andy e ulaşmak üzere yola çıkıp, otobüse binmesiyle bitiyor. dağıtıcı castle rock ikisinin buluşması konusunda, seyircinin daha mutlu olacağını varsayarak ısrarcı oluyor. ve film bu şekilde bitiriliyor.
    -andy nin 1966 da banka müdüründen çaldığı 370.00$ ın değeri, 2010 da 2.500.000$.
    -ve son olarak film boyunca sadece 2 kadın konuşuyor.
576 entry daha
hesabın var mı? giriş yap