121 entry daha
  • ortalama bir film, fakat çok gerçekçi. filmin özellikle başları çok heyecanlı ve adrenalin dolu geçiyor. hele ki malum kaza sahnesi harika olmuş. adeta yaşıyorsunuz o anları ve de gerim gerim geriliyorsunuz. robert zemeckis'e yakışan bir film olduğunu söyleyebilirim. atmosferi bile yönetmenin tarzını yansıtır niteliktedir.

    --- spoiler ---

    özellikle kaza sahnesinden sonra eğer ki pilotumuz avukat işleriyle, o kamu yoğunluğuyla uğraşsaydı (filmde yerinde kullanılmış) fazla klişe olurdu. bunun yerine pilotun içki bağımlılığı ile mücadelesi ve kendi benliğini bulma yolu bize yansıtılmış. en sade, en gerçekçi anlatımıyla.. bazı sahne sekansları da izleyiciyi meraklandırır nitelikteydi. yani minibarda alkol şişesini alıp masanın üzerine koyduğu sırada kamera olası bir merakı arttırıyor. alacak mı, almayacak mı merakını. o şişeyi oradan alması ve kendi iradesine sahip olamaması çok yerinde, gerçekçi olmuş. çünkü içki bağımlılığı, uyuşturucu bağımlılığına çok benzer. siz uzaklaşmaya çalıştıkça o sizi bulmak için çabalayacaktır. günlük hayatınızla uğraşırken bir yandan da böyle bir bağımlılıkla uğraşmak çok zor. zaten whip hapise girdikten sonra ''özgürlüğüme kavuştum'' ifadesini kullanıyor. herkesin özgürlük anlayışı farklı gördüğümüz kadarıyla. belki de yargı önünde arkadaşının fotoğrafını görünce de onun ölümüne de saygısızlık etmek istemedi whip. doğruları söyleyerek belki birşeyler gitti kendisinden ama birşeylerin temizlendiğini de gördü.

    --- spoiler ---

    senaryosuyla ortalama, kurgusuyla iyi bir film. tek beğenmediğim nokta ise bazı şeylerin amaçsızca kendini tekrar etmesiydi.
62 entry daha
hesabın var mı? giriş yap