• windows xp home edition türkçe* kurulumunda karşılaşılan bir hata. sadece usb 2.0 desteği olan yeni sistemlerde görülmüştür.
    (kurulum sırasında dosyalar kopyalanırken)

    kurun kullandığı .sif dosyası içindeki aşağıdaki değer bozuk yada eksik:
    değer: 1[inputdevicessupport] bölümündeki satır
    anahtar: 'usbehci.'
    kur devam edemez.

    gibi bir hata ile karşılaşıyoruz sorunun nedeni "txtsetup.sif" dosyası içerisinde bir satırın eksik olması. çözüm olarak...

    1-> cd yi yeniden yazma imkanınız yoksa kurulumdan önce bilgisayarın biosundan veya varsa anakart üzerindeki jumperlar ile usb portları veya usb 2.0 desteği kapatılır. kurulum tamamlandıktan sonra yeniden açılır.

    2-> hatalarından arındırılmış temiz bir cd hazırlamak isteniyorsa veya usb portları kapatılamıyorsa. cd içindeki i386 dizininde bulunan "txtsetup.sif" dosyasını bir tex editor ile açıp [inputdevicessupport] bölümünün altına usbohci ile başlayan satırın üstüne

    usbehci = "usb enhanced host controller",files.usbehci,usbehci

    satırı eklenir ve dosyayı kaydedilir. sonra düzeltilmiş dosya ile cd yi tekrar yazılır. yöntem bizzat denenmiş ve çalıştığı görülmüştür. bu hata hakkında ingilizce bile kaynak bulunmaması olayın sorumlusunun microsoft türkiye olduğunu düşündürmekte.

    edit: bu hata sadece slipstream yapılmış türkçe sp1* cdlerinde mevcut. sp1a da bu sorun çözülmüş. 3. bi yöntem olarak sp1a veya üstü download edilebilinir.
    http://download.microsoft.com/…74/xpsp1a_tr_x86.exe
4 entry daha
hesabın var mı? giriş yap