8 entry daha
  • her manada elime aldığım kemandır!

    şimdi olay şöyle gelişti,

    bir ecnebi memleketinde nevi şasına münhasır bir müzisyen arkadaşım var, ben bunun küçüklüğünü de bilirim ya neyse.ben de bu memleketi ziyaret edeceğim.
    ne zaman gitsem de bu arkadaşın evine musallat olurum, yedek anahtarını da evin bahçesinde nereye sakladığını bilirim.konuştuk, benim vardığım saatte provası varmış, sen eve gir, 2 saat sonra ben zaten gelmiş olurum dedi.

    icazeti aldık, memleketine vardık, eve girdik. adam 10 numara müzisyen ama buzdolabı tam tıkır, peynir ekmek yaptım, kemiriyorum.

    evin için ağzına kadar enstrüman dolu, çoğu da öğrenciliğinden kalma. böyle çakma bir entrümanı alır, söker takar, tellerini değiştirir fln, deneysel takılırdı. biliyorum ki evde çakma bir keman var, taş çatlasın 100tl etmez, biz bununla utanmasak çorba fln karıştırırdık, öyle pespaye birşey. neyse ben bunu arıyorum işte, gıcırdatıp oyalanmak için.

    bir baktım kitaplığın üstüne bir keman kutusu.aha dedim burada. indirdim, açtım. aldım kemanı elime.akord yaptım, başladım gıy gıy. yahu nasıl da güzel ses çıkıyor. kendi kendime gaz veriyorum, "lan oğlum, devam edecektin kemana".
    ancak ses cidden bir başka çıkıyor, davudi yahu!

    sıkıldım sonra, kemanı kanepeye bildiğin fırlattım. gittim bir peynir ekmek daha aldım, sonra kemanı yine aldım, bildiğin bağlama vaziyetinde tıngırdattım, bu sefer diğer kanepeye fırlattım. neyse sonra bu pimpirikli gelir laf sokar deyip, yerini değiştirdiğim ne varsa düzelttim, kemanı da yerine koydum.

    geldi bizimki, hoşbeş muhabbet. neyse bizimkinde bir heyecan var, bana birşeyler söylemek istiyor seziyorum ama, gelemiyor bir türlü konuya,dayanamadım, "mirim, olay nedir?"
    "bizim orkestranın birinci kemancısı da bu evde kalıyor."
    "güzel mi, bekar mı, erkek arkadaşı var mı" diye sordum ama birden "lan yoksaaaa" diye bir sıcaklık çöktü üstüme, derken verdi coşkuyu bizimki.
    "şu an evde bir amati var, gördün mü?" dedi.
    üstüme fenalıklar geldi, gözüme perde indi, ama yatakta karısı tarafından basılmış türk erkeği gibi topladım:
    "ha hangi keman yaa"
6 entry daha
hesabın var mı? giriş yap