138 entry daha
  • türk futbol tarihinin ve beşiktaş tarihinin değiştiği maçtır.

    maçın başından itibaren samsunsporlu futbolcuların çok sert müdahalelerine hakem ses çıkartmamış ve beşiktaşlıların ayarını bozmuştur. maç zıvanadan çıkarken eğer bir akıllı adam sahada olsaydı ve tamam ulan yeniliyorsak yeniliyoruz daha sonraki maçlar için kırmızı görmeyelim bu bilerek düzenlenen bir tezgahtır diyebilseydi o sezon beşiktaşın ve luce nin önünde kimse duramazdı. fenerbahçenin çaykur maçı rezaleti, bu maçın hakemi cem papilanın haklı kartlara zemin hazırlaması beşiktaşın sonu olmuştur. iddia ediyorum eğer o gün beşiktaş sahadan yara almadan (yenilmeden değil çünkü açık açık beşiktaş yaralandı o maçta) çıkabilseydi, yenilseydi, hatta bir hafta sonra dahi puan kaybtseydi luce gibi bir adam sayesinde toparlardı olayları.

    o gün eğer beşiktaş takımı çözülmeseydi belki bugün bile luce beşiktaşın başında kalacak ve shaktar ile yaşadığı başarıları yaşayacaktı. bir sezon sonranın hamleleri çok açıktı, yasinin yerine bir defansif orta saha, ilhanın yanına bir golcü ahmet yıldırımın yerine bir sol bek ile beşiktaş belkide türk futbol tarihini yeniden yazacaktı. mettin ali feyyazlı kadroyu canlı canlı izlemiş bir adam olarak eminim ki o beşiktaş kadrosu ve oynadığı futbol türkiye liglerinin çok çok önündeydi, cl de turun kıyısından dönmüş, uefada iyice ilerlemişti ve hepsinden önemlisi o takımda ilhan ve luce vardı.

    25 ocak 2004 günü türkiye futbol tarihinin değiştiği gündür. tam her şey mükemmele doğru giderken olabilecek en kötü seneryonun meydana geldiği gündür, kartlar haklı olabilir ama asla daha öncesini ve hazırlanan zemini görmezden gelemeyiz. o sene bambaşka bir seneydi ve ben bugün saha kenarındaki adama baktığımda o seneyi görüyorum, iyi bir sol bek, almeida yerine makine bir golcü ile beşiktaş bilicten yeni bir luce yaratabilir.

    ama bir ilhan mansız daha bu ülkeye asla gelmeyecektir.
215 entry daha
hesabın var mı? giriş yap