6 entry daha
  • bir seri katilin kaydettiği şiddet dolu görüntülerin montajlanmış halinden oluşan 2007 tarihli film. yani bir tür mockumentary ya da found footage. filmin içine polislerle, görgü tanıklarıyla hatta kurbanlarla röportajlar da eklenmiş. 5/10

    seri katilin görüntüleri çok kapsamlı. yani kurbanın nasıl yakalandığını, nasıl eve getirildiğini ve ne tür işkencelere maruz kaldığını izliyoruz.. aralarda da az önce dediğim gibi röportajlar yer alıyor.

    evet son yıllarda bu türden çok film var. filmimiz ise ne yazık ki bu sıralamada sonlarda yer alıyor. nedeni ise çoğu zaman sıkıcı olması. kanımca bu türden en iyi filmler: lake mungo, paranormal activity ve tabii ki şimdiden efsane olmuş v/h/s serileri.

    ancak filmde dikkatimi çeken 2 şey var. ilki, abd'de her an ortalama 20-25 civarında seri katil olduğunun açıklanması. ikincisi ise spoilerda anlatacağım filmin ilginç sonu.

    --- spoiler ---

    seri katilin işkencelerine (hem de 8 yıl) maruz kalan bir kadın nasıl olur da oraya geri dönmek ister? dahası, ona hayranlık besler ve intihar eder? filmin sonunda izlediğimiz röportajda kurban son derece şaşkın, ürkek ve eski hayatına adapte olamamış gözüküyordu. serbest kaldıktan ne kadar süre sonra bu görüşme yapıldı, bilmiyoruz. bu süre zarfında psikolojik destek aldı mı, aldıysa neden hiç etkili olmadı?

    evet filmin bu kısımları üzerinde konuşulmaya değer.

    --- spoiler ---.
7 entry daha
hesabın var mı? giriş yap