49 entry daha
  • leyla ile mecnun ekibinin yeni dizisi(ymiş)

    ben l&m'nin gezi olayları nedeniyle kaldırıldığına hiçbir zaman inanmadım. inanmam. onur ünlü'nün devlet babayla olan çıkar ilişkisi bir yana, ilk sezonundaki farklılığı sebebiyle popülerleşen ve gün geçtikçe kötüye giden, çekimlerinde skandallar yaşanan, mütemadiyen kan kaybeden bir dizinin bitmesi zaten eli kulağında bir haberdi...

    ama "ekip" pek uyanık çıktı. hali hazırda her türlü ekmeğini yedikleri (bkz: leyla the band) bir diziyi tadında bırakmakla yetinmediler, ölüsünden de faydalanmak istediler. l&m'yi "gezi şehidi" olarak lanse ettiler. böylece bir davaları oldu, kalite yoksunluğundan bitmiş olmadılar.

    bunu neye dayanarak iddia ettiğimi göstermek gerekir tabi. kronolojik olarak gidelim:

    2 ağustos: burak aksak "diziyle ilgili çıkan haberler hakkında ben de fazla bir şey bilmiyorum. ama yeni bölümün senaryosu hazır. bekliyoruz işte her zamanki gibi." diyor.

    20 ağustos: eflatunfilm "yapımcılığını üstlendiğimiz leyla ile mecnun adlı dizinin yayından kaldırıldığı trt yönetimi tarafından şirketimize bildirilmiştir." diyor.

    21 ağustos: olay haber oluyor

    21 ağustos: ekşi sözlük'e şu entry giriliyor: "(bkz: buralar hep entry dolacak)*"

    "aman efendim tesadüf, orada kastedilen başka bir şey de olabilir?" diyen olursa;

    30 ağustos: ekşi sözlük'e şu entry giriliyor: "çok yakın zaman da alabildiğine entry içeren başlıklar listesine oynayacak ve sözlükteki yazarları sevinçten deliye döndürecek olan, ''şimdilik'' şarkı ismi..
    bekleyin lan... çok mutlu olacaksınız valla"

    yayından kalkıp kalkmayacağı belli olmayan, yeni bölümün senaryosu hazır denilen dizinin bittiği resmileştikten bir kaç saat sonra, haydi bilemedin dokuz gün sonra, yeni (veya rafta hazır duran) bir projeyi; senaristi, yönetmeni ve oyuncularının bir kısmı da hazır bir şekilde hayata geçirme garantisi nasıl elde ediliyor?

    ekibin gezi olayları esnasında boy göstermelerine sözüm yok, gerçekten haklı buldukları için orada bulunmuş ve destek vermiş olabilirler. (en azından o kadar detaylı ve iğrenç bir plan olmadığını temenni ediyorum) ancak yüksek ihtimal dahilinde olan iptal vakasının netleşmesiyle beraber "vay efendim biz geziye gittik diye trt bizi yayından kaldırdı" dramatikliği -en kibar üslupla- çıkarcı ve alçakça bir yaklaşım.

    kulağa komplo teorisi gibi geldiğinin farkındayım elbette, belki öyle belki değil ama yine de hala daha "samimiyet" sözcüğünü kullananlar bir düşünsün isterim.

    not1: "iptalin gezi olaylarıyla alakalı olduğunu söyleyen olmadı" diyecek varsa burak aksak'ın ilgili tweet'leri şöyle:
    https://twitter.com/…ksak/status/369878053507178496
    https://twitter.com/…ksak/status/369881017571487744
    https://twitter.com/…ksak/status/370096803842359296
    https://twitter.com/…ksak/status/370175005872889856

    ayrıca bir internet araması ile bu iddianın pek çok yazar, çizer, oyuncu tarafından dillendirildiğini görebilirsiniz.

    not2: ilgili tweet'ler ve entry'ler kurbağa olursa diye ekran görüntüleri:
    http://imageshack.us/a/img202/8945/qgne.jpg
    http://imageshack.us/a/img842/4774/qmql.jpg
1852 entry daha
hesabın var mı? giriş yap