99 entry daha
  • duygusala bağlama çabası yüzünden sonlarda sıçıp batırması haricinde fena olmamış bir film.

    --- spoiler ---

    - canlı hali ölü halinden de çirkin olan mama'nın allah çarpmış hali bildiğin bennu gerede'ye benziyor.

    - giriş kısmında kızların 5 yılda yaşadıklarını anlatan resimlere çok iyi bakmak gerekiyor, film bitince tekrar açın izleyin orayı. victoria'nın iki ayak üstündeyken nasıl tekrar dört ayak üzerinde yürüdüğü, kiraz haricinde nasıl beslendikleri filan..

    - kızların bulunduğu sahne 10/10. keşke daha uzun tutulsaymış.

    - amala ve kamala esinlenmesini sadece ben görmüş olamam.

    - rock chick ablanın birden bire "çocuklarım olmadan asla diyorsanız annabel" kıvamına gelmesi çok komikçil olmuş. yine de jessica chastain'in performansı gayet iyi. nikolaj coster-waldau'nun performansının iyi ya da kötü olması önemli değil, varlığı yeter. bence onun diğer performansları önemli, ehem..

    - lily'i oynayan küçük kıza minik oscar'ı filan verilseymiş. victoria 5 sene viranda bok içinde yaşamamış da, arnavutköy kız koleji'nde prensesler gibi bakılmış sanki, ama o lily, yemin ediyorum çocuğu role alışsın diye doğurup ormana atmışlar. başka çocukların eğer görseler çığlık ata ata ağlayacakları tipsiz mama'yı her görüşünde gülüşü çok içimi acıttı.

    - profesör mama kişisini araştırırken gittiği arşivde kadının verdiği özel eşya kutusunda ne olduğunu görünce kanım dondu. mama denen karının derdiyse sadece canlı bir bebekmiş.

    - yine bir sürü saçmasapan gece atraksiyonu ve ölüm. profesörün ölümü gayet gereksizdi kanımca, teyze karakterinin kendisi baştan gereksizdi, mama bunun vücudunu istila etsin de araba kullanıp kızları kaçırabilsin diye koymuşlar. nitekim sonunda mama "ıyy bu karı benden de tipsizmiş" diye bedenini kullanılmış ped gibi bırakıvermiş.

    - belli bir yere kadar yine de iyiyken sonunda o şaman ayini gibi sahneler, şişlendiği halde ayağa kalkan adam, kızlardan birini tutup diğerini pek de sallamayan annabel, lily'nin gereksiz ötesi bir şekilde mama ile gitmesi.. ne oldu mama şıllığı başın göğe mi erdi? kızların ikisi de ölseydi ya da ikisi de kalsaydı.

    --- spoiler ---

    6/10
64 entry daha
hesabın var mı? giriş yap