42 entry daha
  • gazetenin verdiği yasaklı filmler arşivimden 3 yıl önce izlemeye başlayıp dvd'nin çizik çıkması nedeniyle yarısında kalan filmdi,bugün tamamlama fırsatı buldum.böyle olması iyi olmuş,film zaten basitçe ikiye ayrılıyor bana bu imkan sunulmuş oldu.
    --- spoiler ---

    kadın'a büyük bir eleştiri parantezi açan bir film,ilk kez sisteme değil tam olarak kadına gelen cesur bir eleştiri görüyorum.
    amy evlenmek için bir inek seçti.çünkü materyalist ve güce tapan bir kadın,sistemin bozuk çarkları aslında gerçekten onu ilgilendirmiyor,o sadece bulunduğu ortamın doğal alfasına meylediyor.şehirdeyken bu kişi kocasıydı.
    kocanın alfa ve otoriter,mantıklı yapısı ve amy'nin çocuksuluğu arasındaki çatışma,kocasının alfalığının absürt durduğu bu yerde büyümeye başlıyor.belki ilk kez baş kaldırıyor,kocasının artılarını eksi görüyor ve tahtada bunu belirtiyor.isyan

    kocanın ilk yarıdaki rolü ise taşra öfkesinin somutlaşmış hali adeta,uyum sağlamış savcıyı görünce bir an rahatlıyor ama evde rahibe taşıyor.hatırlarsanız orda da karısı fazla ileri gitmedin mi diyerek yine sisteme uyum sağlamış kocasındakii karakterli duruşu sergileyememişti.

    koca'nın kafası asla karışık değil,hiç olmadı,nietszche'nin zerdüşt'ü gibi kaçtı sadece ta ki çişli bölgesine* girilene kadar,sonrasında içinden gelen kendinin de inanamadığı güce nazikçe bıraktı kendisini,doğasıyla tam kucaklaşmış oldu.

    filmi izleyen kadınlar belki sinirlenmiştir,anlatılan güçsüz kadının her yerde güç nesnesi bir materyale sarılmasıydı.öyle değil mi.

    zerdüşt'ten alıntıyla bitirelim o zaman:"kadınların yanına giderken, kırbacını almayı unutma'' *
    --- spoiler ---
40 entry daha
hesabın var mı? giriş yap