18 entry daha
  • elizabeth taylor'ın neden elizabeth taylor olduğunu idrak etmemi sağlayan, paul newman'ın oyunculuk dersi verdiği, birçok diyaloğun insanı düşünmeye sevk ettiği ve 55 yıl önce çekilmiş olmasına rağmen hala evrensel sorular soruyor olması açısından tüm zamanlara hitap eden, yani hiçbir zaman değişmeyen insan ilişkilerini işleyen ve bunu da çok başarılı bir şekilde yapması sebebiyle hiçbir zaman eskimeyecek olan, tennessee williams'ın oyunundan uyarlanan 1958 yapımı richard brooks filmi.

    aileyi, evliliği, çıkar çatışmalarını, arkadaşlığı, yalanı, ikiyüzlülüğü ve hem insana hem de hayata dair daha bir çok temel sorunu kurcalayan şükela bir yapım. klasik olduğu kadar varmış...

    --- spoiler ---

    big daddy'nin ağrıları ayyuka çıktığında, acılarını bir süreliğine dindirmek için morfin almayı reddederek, küçük oğlu brick'e ithafen söyledikleriyle aklıma kazınmıştır:

    it's easin' somewhat now. when you got pain, it's better to judge yourself of a lot of things. i'm not gonna stupify myself with that stuff. i wanna think clear. i want to see everything, and i want to feel everything. then i won't mind goin'. i've got the guts to die. what i want to know, do you have the guts to live?

    --- spoiler ---
25 entry daha
hesabın var mı? giriş yap