74 entry daha
  • özel mekanların müşteri seçme hakkına değinilmiş bazı arkadaşlar tarafından. reina,... gibi mekanların kapıda müşteri seçtikleri bilinen bir şey. bunu yapan sadece eğlence mekanları da değil üstelik, ve bu davranış garip görülmez geniş kesimlerce, ben de haklı bulurum bunu.

    pekala müşteri seçimi sistematik bir eleme haline gelirse ne olur? mesela bir mekan gay leri, yada alevileri, yada kıvırcık saçlıları mekanına kabul etmeme hakkına sahip olabilir mi? 2. dünya savaşı dönemi temalı holywood filmlerinde olduğu gibi bir mekan girişine yahudiler giremez diye yazabilir mi? yazmasa bile bu yazılı olmayan hissiyatını fiili olarak uygulayabilir mi? nefret suçu başlığında paylaşılanları okursanız konunun bu tanımla ne derece örtüştüğünü farkedeceksiniz.

    bu arada olayın gerçekliğinden bağımsız olarak burada değerlendirmeler yapılıyor. yani gerçekten böyle bir olay oldu mu, olduysa da aynen bu şekilde mi oldu? kafalar karışıksa eğer bunu karşı tarafın yapacağı açıklama gidermelidir, bunu beklemek de gayet normaldir. kafalarımız o kadar şartlanmış ki illa birilerinin karalama iç güdüsüyle bu tarz paylaşımlar yapacağına, hemen genelleyelim ve çabucak rahatlayalım istiyoruz.

    eğer bu iddiayı ortaya atanların usul olarak işledikleri suçları varsa, bu da onları bağlar ve sonuçlarına katlanırlar tabi ki. esas itibarıyla haklı olabilenlerin usulen haksız duruma düşmeleri sıkça olan bir hadisedir zira.

    edit: burokrasi ye teşekkürler. kanunlarda bu sabittir, din, dil cinsiyet veya herhangi bir ideolojiden dolayı iş veren hizmet vereceği kişileri ayıramaz.
90 entry daha
hesabın var mı? giriş yap