4 entry daha
  • yimou zhang'ın şimdiye kadar izlediklerim arasında en iyi filmi olduğunu düşündüğüm, namı diğer riding alone for thousands of miles.

    2005 yapımı bu film, yönetmenin izlediğim diğer filmleri olan red sorghum, shanghai triad ve not one less'ten çok daha iyi, sürükleyici ve ağlak bir duygusallıktan kaçınılarak yapılmış, dozunda bir dram. işin içine japonların girmesinden midir; yoksa biraz zorlamayla, bir yol filmi olarak sınıflandırılabileceği için midir bilmem ama, filmi bir bütün olarak çok beğendim. yönetmenin izlediğim filmleri sırasıyla '87, '95, '99 yapımıyken, sonunda 21.yy'a geldiğimizde, bu filmle beraber zhang'ın filmografisinde gözle görülür bir iyileşme fark ediliyor.

    --- spoiler ---

    beni en çok etkileyen şey, baba - oğul ilişkilerini kendine konu edinen filmin, takakura ve oğlu kenichi'ye odaklanıp, tüm eforunu bu ikili ilişkiyi deşip lime lime etmekle harcamak yerine, objektifini li ve yang yang'ın baba - oğul ilişkileri üzerine çevirmesi ve aslında başroldeki baba ve oğulun ilişkisini, bu yan roller üzerinden aktarması ve özdeşlik kurması oldu. bence çok etkileyici bir anlatım tekniği...

    --- spoiler ---
1 entry daha
hesabın var mı? giriş yap