68 entry daha
  • öncesinde los cronocrimenes seyredilirse belki çok kafa karıştırmaz diye düşünüyorum. alakasız bir zamanda karşıma çıktı, ne zamandır duruyordu, alakasız bir zamanda seyredeyim dedim. ne konusunu, ne de ismini cismini bilmeden daldım filme. parodoks ve paralel evrenler konusuna kafa yoranlar için biçilmiş kaftan. filmin başında zaten belli ediyor saçmalıklar döngüsüne gireceğimiz. diyalogların birbirinden anlamsız derecede kopuk oluşu, ama ahenkle uyuşması, herhangi bir görsel öğe sunmaması, en basiti herkesin kanıt olarak düşeneceği saatin bile gösterilmemesi seyirciyi sürekli kaosa sürüklüyor. ilgili görsel ararken aşağıdaki yazıyı buldum nette. biraz uyuyor konu ile.

    http://www.benoyum.com/…p-content//sonsuzdongu2.jpg

    "nietzsche, böyle buyurdu zerdüşt adlı başyapıtında, zamanın çembersel bir görüngü olup, bulunduğumuz anın sonsuz ihtimal arasında, en azından bir kere yaşanmış veya yaşanacak olması gerektiğinden bahseder.
    eğer bir şeytan gece gündüz seni izlese, en gizli düşüncelerine girip şöyle derse ne olurdu: “yaşamakta olduğun ve yaşamış olduğun bu yaşamı bir kez daha ve sayısız kez yaşamak zorundasın. yeni bir şeyle karşılaşmayacaksın, tersine her şey aynı olacak!”
    eğer zamanın sonsuzluğuna inanıyorsak, belki de sonsuz döngüye de inanabiliriz. bizden binlerce yıl önce yaşamış insanların, bizlerle aynı şeyleri yaşamış olma ihtimaline yok diyebilir miyiz?
    belki de herşey daha önce defalarca kez yaşandı ve yaşanmaya devam ediyor.
    belki de insanlık sonsuza dek kendini tekrarlayacak, aynı şeyleri sar baştan yaşayacaktır.
    benim, 25 yıl önce yaşadığım bir şey, bir diğeri için ‘şimdi-burada’ olan bir şey olarak varlığını ve etkinliğini sürdürüyor olamaz mı?
    nietzsche ile aynı dönemde yaşamış olan halil cibran’ın da dediği gibi: içinizde zamana bağlı olmadan var olan öz, yaşamın zamandan bağımsızlığının zaten farkındadır. ve bilir ki, dün bugünün anısı yarın ise bugünün rüyasıdır.
    deja vu diyoruz, tarih tekerrürden ibarettir diyoruz. belki de kendini tekrar eden şey zamanın kendisidir."
93 entry daha
hesabın var mı? giriş yap