24 entry daha
  • oyunla ilgili ilk izlenimlerim şöyle:

    * görsel olarak oyun geriye gitmiş. özellikle şehrin yeni kısımları "ben yarım kaldım biraz" diye bağırıyor. rocksteady'nin hazırladığı her bir köşesine özenilmiş şehir havasından böyle ferah geniş moda bağlamışlar. olmamış.

    * arkham city'e göre oyun daha performanslı çalışıyor. görsel ayarları menüden detaylıca yapabiliyoruz. (pc sürümü tabi. önceki oyunda oyuna girmeden yapmak gerekiyordu.)

    * senaryo için ilk izlenimler fena olmadığı yönünde. 8 villain batman'i öldürüp para ödülü kazanmak için şehre gelir, başlarında da black mask. olaylar olaylar. joker vardır inşallah. daha teşrif etmedi beyfendi.

    * batwing ile hızlı seyahat olayı güzel. ancak şehirdeki detayları atlamamak için pek tercih edilmez sanki. yine de uzak mesafelerde kullanabiliriz. detaylar demişken the riddler bulmacaları hiç yok gibi lan. eğer öyleyse oturur ağlarım :(

    * batcave sağlam olmuş. bazı combat training'ler var ve xp veriyor. arkham city'deki gibi augmented reality training olayı kaldırılmış mı bilmiyorum henüz denk gelmedim.

    ekleme çıkarma yaparım sonra. ancak kısaca yeni bir oyun gibi değil de kapsamlı bir ek paket gibi diyebilirim. tüm mekanikler aynı. yeni hemen hemen hiçbir şey yok. bu durumdan rahatsız olduğumu söyleyemem. açıkçası sağlam bir serinin içine sıçmaktansa, "eski şehir aynen kalsın abi, biz yeni bir ada daha ekleyelim" diye düşünmeleri gayet mantıklı. beklentiyi fazla yüksek tutmadan, serinin bir önceki oyununa yeni ve kapsamlı bir ziyaret gibi düşünürseniz keyif alırsınız. şimdilik puan vermiyorum. sonra.

    ------------------------------------------------------------

    edit: yukarıyı silmeden bazı düzeltmeler yapayım.

    * augmented reality training'ler var köprüde.

    * oyun bug'lardan glitchlerden geçilmiyor. aceleye getirilmiş belli. (bkz: #37874358)

    * senaryo sanıldığı gibi değil. baya ters köşe yapıyor hikaye. birkaç sefer üstelik. özellikle joker'in olaya dahil olmasıyla oyun iyice sarmaya başlıyor. senaryodaki bu pick uzun bir süre zirvede gidiyor. biraz spoiler olacak o yüzden oynamadıysanız atlayın:

    --- spoiler ---

    origins'lik ne durumu var bu oyunun diye düşünebilirsiniz benim gibi. ancak isminin hakkını tam veremese de özellikle joker'in kendi ağzından dinlediğimiz kısımları ve kendisini de aynı zamanda yönetmemiz çok iyiydi. harley quinn'i de güzel katmışlar olaya. assassin'ler tam saçmalık kabul. onlar mı bizim peşimizde biz mi onların belirsiz ama yine de akılda kalıcı sağlam bölümler var. açıkçası senaryonun da kurgunun da arkham city'den aşağı kalır yanı yok. boss fight'larının bazılarını çok beğendim.

    --- spoiler ---

    oyunun 7 civarında notlar almasının nedeni, arkham city'i tekrar ediyor oluşu. oynadıktan sonra şunu rahatlıkla diyebilirim ki evet arkham city'i tekrar ediyor ama bundan kim rahatsız olur ki :)

    8/10
77 entry daha
hesabın var mı? giriş yap