72 entry daha
  • çok eyyylenceli film. yalnız her an spoil olabilecek çok fazla şey var, birileri otobüste dolmuşta arkanızda muhabbetini yapmadan önce koşarak gidin izleyin bence. mesela ben filme giderken ekşi sözlüğe göz atayım dedim, sonra spoiler uyarısı koymayı unutan vardır, hiç bakmayayım diye hemen kapadım. daha açıp kapamam arasına 2 spoiler yedim. o yüzden kapat şimdi sen bunu, sonra okursun.

    illa şimdi okuyacam diyosan, çok eğlenceli film, fazla da ötesi yok. ana hikayesi bence az işlenmişti. ama kötü olmamış yani. espriler, loki-thor ilişkisi, jane filan ön plandayken, kötüler var savaşıcaz kısımları baya geri planda ve zayıf kalıyordu. filmin tadından eksiltmiş mi? bence hayır. o kadar süreye hem tüm bu ilişkileri, geyikleri hem de dolu dolu bir macera/aksiyon vs hikayeyi sığdırabilselerdi ekstra müthiş olurdu tabi.

    burdan sonrası hep spoiler!!! çünkü aradım aradım pek kimse spoiler kısımların muhabbetini yapmamış. ya da bana yetmedi.

    --- spoiler ---
    frigg öldü ya lan? çok üzüldüm ona. ama cenaze sahnesi tatmin etmedi beni. çok şık çekmişler ama odin, thor filan pek öyle yaşamadılar onun ölmüş olmasının ağırlığını. uzunca şık cenaze sahnesi yerine biraz daha böyle vurucu dialoglu bir iki sahne daha güzel olurdu bence. hani bir iki laf etselerdi birbirlerine.. ettikleri laflar bana yetmedi, yeterince ağır gelmedi, hemen geçiştirildi gibi hissettim. belki de "frigg i seyirciye bu kadar tanıttık, bu kadar üzülmüşlerdir, yeter" diye düşündüler. bilmiyorum ben filmin varsaydığından birazcık daha fazla şaşırdım.

    manyak olmadığım, normal bir insan olduğum için filmleri genelde "film canım hehe" diye izliyorum tabi ki, fakat loki'nin öldüğü sahnede bildiğin sinirlendim. böyle "kim lan bunun senaristi, ağzına sıçarım onun" duygusu geldi bir an. yedim yani, dedim kesin öldü. gözümün önünden marvel sinema frenchiseıyla ilgili izlediğim röportajlar geçti, hani samuel jackson 9 filmlik anlaşma imzaladığını filan söylüyo, öyle şeyler var ama bir an tom hiddleston'ın hiç gelecek filmlerle ilgili birşey söylemediğini fark ettim. yüreğime indi. sahneyi yazan top olsun.

    thor'un elinin kesildiğini yemedim ama bak. o biraz abartı olmuş. neyse zaten uzatmadılar, aynı sahnede hemen toparladılar lafı.

    loki'nin ihaneti konusu aslında yönetmenin filmle ilgili genel tutumunu çok güzel belli ediyordu. senin olmasını beklediğin herşeyi çok klişe bir şekilde yapıp (avengers'ta da thor'un karnına bıçak? saplıyordu) sonra da, "derrrrmişim" e getirmesi, filmin genel havası için de geçerliydi zaten. mesela fragmanda warriors three + jane'in loki yi tek tek "ona ihanet edersen vs" diye tehdit etmelerini gayet ciddi gösterirken, filmde tamamen espri malzemesi yapmış. çünkü tabi ki thor'un arkadaşlarından böyle bir tavır bekliyorsun.

    bir de filmin sonunda odin'e ne oldu, öldü mü, kaldı mı, geyiğini duydum çok. ekşi sözlük sonraki filmlerde beni yalancı çıkarabilir ama bence oradaki durum loki'nin odin'e birşey yaptığını ima etmiyor. sadece odin yokken odin kılığına girdiğini düşündüm ben, o kısa dialog için odin'e birşey yapması gerekmiyor bence, odin o sırada herşeyden habersiz çekirdek çitleyip maç seyrediyor olabilir yani? tahminimce thor dünyaya dönünce gidip "ben ölmedim, benden başka da varisin kalmadı" gibi laflar edecek.

    captain america filmin bonus süprizi. ayrıca da fragmana koysalar para edecek bir sahne, iyi ki koymamışlar. sanırım en çok bu sahneye güldüm filmde.

    yok yok, metro sahnesine de çok güldüm. youtube da dinlediğim reviewlarda "film kendini yeterince ciddiye almamış, komedi tarafı dikkat dağıtıcı derecede ağır basmış" tadında birşeyler duydum. şahsi görüşüm, kırmızı pelerin giyip çekiçle dövüşen bir adam modern londra'da ne kadar ciddiye alınabilirse o kadar ciddiye almışlar işte. daha ciddiye almaya çalışsalardı gülmeyeceğimiz şekilde komik duruma düşerlerdi. metro sahnesi de bunun filmde en net görüldüğü yer. metro hareket edince thor'a yaslanıp "ayhh pağrdonn:))" diyen kadın da dişi fanlara selam çakmış. üstüme alındım.

    bir de mecburi cameo stan lee'yi, erik selvig'in kaldığı akıl hastanesinde ayakkabısını geri isteyen adam olarak görebilirsiniz.
    --- spoiler ---

    fragmanıyla uzaktan yakından alakası olmayan film. gidin gülün, eğlenin.
121 entry daha
hesabın var mı? giriş yap