259 entry daha
  • nasil ki simit sarayi'na giden musteri muessesenin iskender servis etmesini beklemezse; pacific rim de temelde mecha aksiyonu vaadettigini vizyona girmeden once yayinlanan promosyon hedeleriyle kanimca guzel ve acikca ortaya koymus oldugundan mutevellit; izleyicisinin "yea senaryosu hic zengin degildi" muhabbetleri yapacaksa izlememis olmasini gerektiren bir filmdir. adamlar sanki size hayatin anlamini tetkik eden film vaadetmisler de hayal kirikligina ugramissiniz gibi.

    birden fazla filme yayilacak sekilde tasarlanmis olsaydi (ki ortalarda bir sequel soylentileri var) o zaman senaryosunun sigligi hakkindaki argumanlara hak verirdim; ancak senaryo derinligi ve aksiyon arasindaki dengeyi tek atimlik sinema filminde ayarlamak da kolay degil gibime geliyor. bir yandan aksiyon ve bol bol dovu$ sahnesi icin filme gelecek olan kitleyi memnun etmeye calismak ugruna gorsel efektlere vs. abanacaksin, ki bunlar para demek; ote yandan da bagimsiz sanat filmi izlemeye gittigini zanneden bunyeleri tatmin edeceksin...

    transformers, voltran adi gecmis aralarda. ne guzel. transformers, voltran gibi seriler; kac sezonluk seriler? pacific rim'e bakiyorum, 131 dakika runtime'i var. adam 131 dakikada voltran dengi film mi ceksin?

    real steel'de aglanmis olmasi da pacific rim'i begenmemeyi peki$tirecek veya "bakin ben aslinda severim boyle seyleri" demeye getirmelik bir durum te$kil etmiyor. real steel robot i$i, digeri mecha. bir kere temelde boyle bir ayrim var. hadi bunu gecelim; real steel'in ele aldigi setting ile pacific rim'in setting'i benzerligi gectim paralel bile degil. birinde robotlar dovusuyor falan, oburunde bir dunyayi kurtarma mevzusu soz konusu. pacific rim'in karakterler uzerinden vicik vicik drama yapmaktan ziyade kaba kuvvet ve safi aksiyon yonune agirlik vermesi bu sebepten oturu zorunluluk haline geliyor. ote yandan real steel'in drama yapacak bolca zamani var ve tabani buna elverisli; kimsenin dunyayi kurtarma derdi yok.

    su iki filmin wiki sayfalarindaki ilk cumleleri aynen yapistiriyorum:
    real steel is a 2011 american science fiction sports drama film...
    pacific rim is a 2013 american science fiction monster film....

    dedigim gibi, simitciye gidip iskender yemeyi beklerseniz simitci agziyla kus tutsa yaranamaz.

    tek filmde zor. eger karakterler daha adam gibi islenmis olsaydi, bu kadar dovus sahnesi cekilemezdi. e bu kadar dovus sahnesi barindirmayacak bir mecha vs monster filminin de geriye izlenecek ne numarasi kalir, sizin takdiriniz.
95 entry daha
hesabın var mı? giriş yap