2 entry daha
  • 3 yıla yakın herhangi bir kredi kullanmadan yaşadığım ingiltere'de mahalli baskısına yenik düşüp öncelikle bir kredi kartı sahibi oldum ardından bu fişleyicilerin hizmetine abone oldum.
    kredi kartları ve kafakola getirmeye çalıştıkları tüm hizmetleri ile ölümüne tiksindiğim bu sektore geri donus amacım ileride yapacağım muhtemel mortgage vb yüklü kredi başvurularında ülkede kredi tarihçesi olmamam sebebi ile verilecek bir red kararının önüne geçmekti.
    geçtiğimiz 2 ayda harcamalarım doğal olarak su ana kadar kullanmakta olduğum bildiğimiz banka artı olan debit yerine yeni aldığım kredi kartına yöneldi. borçlarımı zamanında ve tam olarak ödedim. bunda hiç bir sorun yok. gelgelelim bu ayki kredi notlamasında puanım "good"'dan "fair"e düşürülmüş. sebep olarak da kredi hesaplarının kullanımının artışı gösterilmiş. bu dersten anladığım kadarıyla kredibilitesi yüksek müşteri paterni kredi olanaklarına sahip ama bunu kullanmayan insan davranışı olarak tanımlanmış. teşekkürler experian, finans dünyasından neden nefret ettiğimi bana hatırlattığın için.
3 entry daha
hesabın var mı? giriş yap