40 entry daha
  • avrupa ve kuzey amerika'dan hindistan, asya ve avustralya'ya aktarmali ucuslari meshurdur bunlarin. ucaklari yeni ve konforlu, bilet fiyatlari da nispeten ucuzdur.

    lakin ucuz etin yahnisi fena halde yavandir, bunlarin da yaptiklari overbooking dillere destandir.
    biletli ekonomi yolcusunu ucaga almamaktan tut da, parasini verip business class bilet almis yolcusunu da "business class dolu valla!" diyerek, para iadesi bile yapmadan (!), zorla ekonomi ucurmaya kadar yaptiklari kepazeliklerin haddi hesabi yok.
    bu sacmaliklara itiraz etmenin de hicbir faydasi yok, hicbir yer gorevlisi sizinle ilgilenmiyor ve maksimum $100 uyduruk bir telafi kuponundan baska bir sey alamiyorsunuz, business class parasi odeyip economy class ucan enayi olma serefini alninizda tasiyorsunuz :)

    qatar airways'den ozenle kacindigim icin benim basima sahsen gelmedi bu olaylar, ama surekli ucus yapanlar bunun zaten farkinda. nitekim yedikleri her naneyi de burada yazsam sozluk dolar ama merak eden, bu isin meraklilarinin tartistigi su forumlara baksa yeter:

    * http://www.flyertalk.com/…s-class-bump-economy.html
    * http://www.flyertalk.com/…ess-economy-forcibly.html
    * http://www.flyertalk.com/…4712-weird-bump-call.html
    * http://www.flyertalk.com/…atar-ua-award-ticket.html

    bunun en temel sebebi, aktarma merkezi doha'da, bircok forslu prens ailesinin ma'aile ucaga binmek istemesi. zaten havayolunun sahibi o prensin amcasi, eh prensin 12 kisilik ailesi hep birden son dakikada business class almak isteyince qatar airways onlara hayir diyemiyor elbette, geri kalan biletli business yolcularini zorla ekonomi'ye indiriyor, veya topyekun ucaga almiyor, bir sonraki ucagi bekletiyor.
    hatta 8-10 kisilik first class kabininde 6-7 kisilik yer alip, geri kalan 1-2 biletli yolcuyu da "biz ailece beraber ucucaz, baskasini istemiyoruz" diye zorla ekonomiye dusuren aileler de mevcut.

    kisacasi bu havayolunun kabin ekibi filipinli, fasli vb. olsa da, hizmet politikasi, arap seyhinin ozel havayolu olmaktan oteye gidememistir ne yazik ki.

    inanilmaz ucuzlukta ekonomi bileti bulursaniz alin, ama onemli bir ucus yapiyorsaniz biraz paraya kiymakta fayda var bana gore.
222 entry daha
hesabın var mı? giriş yap