7 entry daha
  • nükleer bomba atılsa sevdiceğimi de alır buraya sığınırım. muhteşem bir yer burası, resmen cennet.

    adanalıyım ve her adana'ya gittiğimde iki defa buraya uğrarım. dışarıdan yerini bile göremezsiniz ama söz konusu olan yeşil kapı ardına kadar açılınca sanki bambaşka bir dünya karşınıza çıkmış gibi olur. hani var ya alice'in harikalar diyarı'na girişindeki o şaşkınlığı, işte aynısı sizde de olur. tam bir kebap cenneti olduğunu, her taraftan mis gibi etler koktuğunu görürsünüz.

    oturduktan sonra tabi ki karışık kebabı çakarsınız, külbastısı ve adana'sı bol olsun dersiniz. bolca nar ekşisi döktüğünüz soğan kebabının, yeşilliklerin, domatesin, yağlı ekmeğin tadına bakmaktan başınızı kaldırınca etler masaya gelmiş olur. yedikçe mutluluk dolar ruhunuza, huzuru hissedersiniz. et gibisi var mı amk ya? üstelik kebabın anavatanında, kebabın kalbinin attığı yerdesinizdir. adanalı bir kankanız varsa yedikçe sohbetinizi arttırırsınız. yok böyle bir şey amına koyim diye diye, özlemini çektiğiniz tadların doruğuna çıkarsınız.

    belki ilerde sevdicekle gidilir buraya, yenilir ve içilir. sonra orada evlenme teklifi edilir. (bkz: patlıcan kebabının içine tek taş yüzük koymak) *

    sonuç olarak kusursuzluğun başkenti adanalı olarak biz mikro milliyetçi olmayalım da kim olsun?
59 entry daha
hesabın var mı? giriş yap