155 entry daha
  • gri renkli 2011 hb expression modelinin beni davalık ettiği araba.

    sıfır aldığımız aracın boyası daha bir ay olmadan şu şekildedeforme olduğu için servise götürdüm. ilk başta sadece benzin deposunun olduğu tarafta vardı bu boya kabarmaları. yetkili servis sıkıntılı yerlerin üzerine rötüş yaparak kuş pisliklerinden dolayı olduğunu söyledi. kaderimizde varmış deyip araç üzerindeki pisliklere karşı daha da hassas olduk fakat aracın ilk bakım süresi geldiğinde sadece depo kapağının olduğu kısımda değil her yerinde aynı döküntüler oluşmuştu.

    tekrar servise gidip kuş pisliklerinin onca araç içinde sadece bizim araca bu kadar zararlı olduğunu, hatta denizi olan yerlerde bu aracın boyasının hassasiyetinin daha da arttığını bir daha dinleyince internetten biraz araştırayım dedim ve çeşitli forumlarda aynı sorunu yaşayan kişileri okudum. onlara da bu boyalar su bazlı, kuş pisliği, deniz kenarı gibi bahaneleri sıralamışlar özellikle şu arkadaşın yazdıklarını okuyunca adam aynı sorunu yaşamış dava açmış kazanmış, parasını iade almış, ben de açayım davamı, alayım gizli ayıplı malımın para iadesini dedim ve o gazla dava açtım.

    bir yılın üzerinde süren dava süreci sonunda bilirkişi raporu geldi: boya bozulmaları kullanıcı kaynaklı olup satıcının herhangi bir sorumluluğu yoktur!

    beni gaza getiren forumda davayı açan arkadaşa ulaşıp bendeki fotoğrafları gösterdiğimde onunkilerin de aynısı olduğunu öğrendim; ama maalesef arkadaş bulamadığı için bilirkişi raporunu alamadım.

    kısaca aklınızda olsun sıfır aldığınız aracınızda şöyle ,şöyle
    yada şöyle boya atmaları olduysa ve servis fotolarını çekip ücretsiz boyayacağız sonucuyla sizi aradığında internette okuduklarınızdan gaza gelip dava açmayın.

    hele ki aracınızı fabrikasının olduğu yerden aldıysanız ve atanan bilirkişinin de o fabrikayla ilişkisi olması muhtemelse hiç girmeyin bu işlere.

    aynı yerlerde farklı marka ve modellerde aracınız da olmasına rağmen unutmayın ki aldığınız megane aracınız beş on yaş daha yaşlı muadillerine göre kuş pisliklerine daha hassas; çünkü onu su bazlı boyayla boyadılar.

    sakın ola denize yakın illerde ikamet etmeyin kapı kenarlarınız, bagaj kapağınız, depo kapağınız daha bir yıl dolmadan oksitlenebilir; çünkü bu aracın kullanma kılavuzunda deniz kenarı gibi asit içerikli atmosferlerin olduğu yerlerde kullanmamanız gerektiği yazmakta.

    2011 yılında ürettikleri araçlarını atmosfer olaylarına ve dış etkenlere bu kadar hassas yaptıkları için renault'u bir kez daha kutluyor ve daha birinci ayında komple boyanması gereken bir araç sahibi olmama sebep oldukları için tebrik ediyorum.
493 entry daha
hesabın var mı? giriş yap