46 entry daha
  • --- spoiler ---

    2013'ün izlediğim en zarif filmlerinden biri sanırım. güzel örülmüş hikayesi, sürpriz bir son bekliyor bizi. lakin yeterince paranoyakça yaklaşanlar sürpriz sonu bir süre sonra tahmin etmeye başlayabilirler ama bu filmin değerini azaltan bir şey değil. aksine öyle güzel kurulmuş ki detaylar insan sonunu tahmin ettiğinde bile büyük bir haz duyuyor.

    filmin bu yönü dışında asıl önemli olan şey oyunculuklardı. o nasıl bir oyunculuk dersidir..geoffrey rush nasıl bir insandır ki karakteriyle öyle bütünleşmiştir. takıntılarıyla ve düşkünlükleriyle çok orjinal bir karaktere çok güzel can vermiş kendisi. büyük keyif izlemek.. aynı şekilde diğer oyuncular da çok iyiydi. herkesi yakıştırdım filme.

    ve oyunculuklardan sonra bir şey daha var ki sanat. tam da sanat kokan bir film. o dekorlar, binalar, tablolar, müzayedeler.. öyle gerçekçi ve öyle güzel ki. insana müthiş bir entellektüel haz aşılıyor. filmin sonunda day and night isimli mekanda böyle bir filmin sonuna yakışabilecek en nadide yerdi sanırım. deli gibi orda olmak istedim. mekanlar, detaylar, eserler hepsi çok güzel seçilmiş. müthiş bir sanat yönetmeni olmalı.

    çok zarif bir film. insanı hem heyecanlandırabilecek hem de farklı duygulara sürükleyebilecek bunun yanında da müthiş bir entellektüel haz verebilecek bir film. çok zarif kesinlikle. insana başka bir dünyayı yaşatıyor adeta. emeği geçen herkesin ellerine sağlık, leziz.

    --- spoiler ---
335 entry daha
hesabın var mı? giriş yap