462 entry daha
  • sözlükteki eleştirilere rağmen, oldukça beğendiğim oyundur.

    yabancı sınırlaması yüzünden ağız tadıyla türkiye liginde oynayamamıştım daha önce. bu sene ab içerisine sokayım dedim ülkemizi, bu sayede fenerbahçe'ye genç ve yetenekli topçuları alarak 2 sene sonra katılacağımız avrupa'da fırtına gibi eselim diye başladım yola.

    ilk sezona mevcut kadroda amc oynatacak oyuncu olmadığı için nicolas gaitan'ı kiralayarak başladım. sezon başında o esnada boşta olan ve gözlemcilerimin önerdiği orta saha oyuncusu franco zuculini'yi ve sağ beke yedek olması için miroslav vulicevic bedavaya, devre arasında ise sol bek için alex telles'i 15m. dolara, stoper rotasyonu için de alexander milosevic'i 700b dolara kadroma kattım.

    ilk sezon bir çok oyuncuyla da yollarımızı ayırmamız gerekti. mehmet topuz'u 2.4m dolara anji'ye, bekir irtegün'ü 2m dolara guangzhou'ya, yobo'yu 300b dolara ve kadlec'i 2.5 m dolara nice'e, webo'yu 1.3 m dolara bastia'ya, baroni'yi de yıllık 2.5 m dolarak kiralık olarak sao paulo'ya gönderdim.

    ilk sezon avrupa'da olmayışımızın sağladığı fikstür avantajını da kullanarak ligde galatasaray'ın 4 puan üstünde lider olduk ve türkiye kupası finalinde de galatasaray'ı yenerek sezonu iki kupayla tamamladık.

    tam ikinci sezon iyi bir bütçe gelir beklentisine kapılmışken, aziz yıldırım'ın verdiği 0 transfer bütçesiyle, takımdan ayrılıp ayrılmamak noktasında kaldım. fakat devre arasında sözleşme imzaladığım bonservisi biten oyuncular hatrına ve sattığım oyunculardan gelen tatmin edici ücretlerle kariyerime devam kararı aldım.

    2014-2015 sezonunun başı takımdan ayrılan oyuncu noktasında çok hareketliydi. yaşı 30'a yaklaşan oyuncuları hiç gözünün yaşına bakmadan takımdan göndererek, bonservis ücretleriyle kendime transfer bütçesi yarattım.*
    önceki sezon ücretsiz aldığımız zuculini'yi 10m dolara feyenoord'a gönderdik. sonrasında kuyt'ı 1.3m dolara, bruno alves'i 1.2m dolara, mehmet topal'ı 5.75m dolara, egemen'i 2.5m dolara, holmen'i 4.1m dolara, caner'i 6m dolara, gökhan gönül'ü 8m dolara, meireles'i 4m dolara, emenike'yi de 10m dolara takımdan gönderdik. krasic'i de yıllık 3.4m dolara karabükspor'a kiraladık.

    şimdi oyunu asıl zevkli kılan bu bonservissiz oyunculara gelelim.

    ilk olarak 96 doğumlu alman kanat oyuncusu julian brandt, daha ilk sezonundan kadromda yerini almayı başardı kendisi. bir diğeri 93 doğumlu brezilyalı kanat oyuncusu vitinho, kesinlikle oyunun en iyi kanat oyuncularından biri olacak görünüyor. bu iki genç yıldızı bedavaya aldıktan sonra sattığım oyuncular elde ettiğim gelirle 13 m dolara eder alvarez balanta'yı defansıma monte ettim. kuyt'tan boşalan sağ kanadımı 94 doğumlu arjantinli agustin allione'ye emanet ettim. yine bir başka genç kanat olan 93 doğumlu peru'lu yordy reyna'yı salzburg takımından 4 m dolara transfer ettik sezon başında. fakat miroslav stoch'un da kiradan gelmesiyle oluşan kanat oyuncusu enflasyonu nedeniyle kendisini karabükspor'a kiraladık.
    yine aynı sezonda defans rotasyonu için koray günter'i *, gökhan'dan boşalan sağ bek için de brice dja djedje'yi, defans için rever'i, yedek kaleci olarak da mattia perin bonservissiz kadromuza kattık.

    emenike'nin gidişinden sonra sow'a yedek olması için ise 96 doğumlu brezilyalı forvet gabriel barbosa'yı, 7m dolar ödeyerek transfer ettik. orta sahada da salih uçan, recep niyaz ve alper potuk olmasına rağmen rotasyon için psg'den 2.8m dolara clement chantome'yi tranfer ettik, barcelona oyuncusu jonathan dos santos'u ve hollandalı genç amc marco van ginkel'i de kiralayarak transfer sezonunu tamamladık.

    hazırlık maçlarında takım iyi performans gösterse de bu kadar kadro değişikliğinin ardından, süper kupa maçında galatasaray'a 5-1 yenilerek sezona kötü bir başlangıç yaptık. fakat sonrasında toparlayarak 17 maçta, 3 beraberlik 14 galibiyet ile devreye galatasaray'ın 3 puan önünde girdik. burada yine avrupa'da olmama nedeniyle fikstürümüzde haftada bir maç olmasının rahatlığı etkili oldu, oyuncularım her maça yüzde 100 kodisyonla çıktılar.

    devre arası transfer dönemi yine hareketli geçti, oynattığım 7 maçta 9 gol atan barbosa, "ben varken sow'a boşuna para verme" dedi adeta ve 29 yaşına gelen sow'u 12m dolara marsilya'ya gönderdik. geçtiğimiz sezonun başında 700b dolara aldığımız milosevic ise hayvani bir gelişim gösterdikten sonra, bu sezonun devre arasında 15m dolara leverkusen'in yolunu tuttu. yine sezon başı ücretsiz aldığımız dja djedje de 4m dolara valencia'ya itelendi.

    bu oyunculardan boşalan yerler hemen daha kalitelileriyle doldu elbette. devre arasındaki bombam 94 doğumlu brezilyalı defans oyuncusu doria oldu. bonservisi biten doria'yı, avrupa devlerinin elinden kaparak 3.2m dolara takıma kazandırdık. bu esnada boşalan sağ bek için, juventus'un transfer listesine koyduğu fransız sebastien corchia ile 3.9m dolara anlaştık. son olarak da sow'dan boşalan forvet mevkisini yedeklemek için ajax ile sözleşmesi biten kolbeinn sigthorsson'la 1.5m dolara anlaşarak ikinci devre için kadromuzu tamamladık.
    bu oyuncuların yanı sıra, gelecek sezon için bonservissiz şekilde geleceğin yıldız forveti luciano vietto, defans oyuncusu stefano denswil, kaleci stephane ruffier, amc georginio wijnaldum ve hali hazırda bizde kiralık oynayan jonathan dos santos'la anlaştık.

    ligin ikinci yarısına elazığspor mağlubiyetiyle başlasak da devamında galatasaray'ın da yaşadığı puan kayıpları neticesinde ligin 22. haftasında, 5 puan farkla liderliğimizi sürdürüyoruz. bakalım önümüzdeki sezon avrupa'da neler göreceğiz.

    not: bakınız verdiğim bütün futbolcular iyi işler çıkartıyor, incelemenizi tavsiye ederim

    edit: kadrom: http://i43.tinypic.com/2crv890.jpg
    istatistikler: http://i41.tinypic.com/28sr6nt.jpg
574 entry daha
hesabın var mı? giriş yap