8 entry daha
  • güzel bir fellini filmidir efendim bu film. kısaca bilgi vermek gerekirse bir italyan kasabasında yaşayan beş adet delüğanlının hayatlarından bir kesit sunmuş yönetmen. gayet güzel bir konu güzel bir şekilde işlenmiş. film gayet akıcı ve güzel. izlenmesi şiddetle tavsiye olunur.

    --- spoiler ---

    şimdi gelelim işin spoiler kısmına yukarıdaki yorumlarda arkadaşlar bu beş karakterin bütününün felliniyi oluşturduğundan bahsetmiş cidden güzel demiş bu tespiti yapan arkadaşı tebrik ediyorum. onun dışında filmi izlerken bildiğin sinir oldum arkadaş. bu şerefsiz fausto insanda ne huzur bırakıyor ne de sevinç. be hey öküzün oğlu be hey piç ulan hiç mi utanman arlanman yok senin. elemanın önünü alamadık bütün film boyunca kadın bunda, içki bunda, tütün bunda ,hırsızlık bunda, aylaklık bunda bir herif üzerinde bütün olumsuz vasıfları taşıyabilir mi? diye soruyordum kendime bu herif taşıyor maalesef.

    ama şimdi allah tip vermiş boy pos vermiş onu es geçmemek lazım. gül gibi karısını aldatıyor eşşoğlu yetmiyor yüzsüz yüzsüz "arkadaşı yolcu ediyordum" diyor, yetmiyor "bana asıldı yüz vermedim" diyor, yetmiyor "ne yaptım ben yaa hangi ruj izi??" diyor. sonra da yüzsüz yüzsüz kendisini affettiriyor. burada felliniyi takdir etmek istiyorum adam resmen günümüz italyan erkeklerinin atasını teee 1953 yılında filme çekmiş iyi mi? atası fausto olan nesillere " italyanlar da çok piç yaa" dememek gerekiyor.yine de şimdiki italyanlar az bile fausto kadar olsalar koynumuzdan hatunu alırlar bön bön bakarız arkalarından. velasıl günümüz ikili ilişkilerinde piç diye tabir edilen adamın genlerinin nereden geldiğini bu filmle öğrenmiş bulunuyoruz.o piçin anne tarafının bir italya geçmişi olabilir. fausto bu kaçırmamış.

    sandraya gelirsek ya hatun ne güzel kadınsın üstelik güzelliğin kasaba ahali tarafından "bahar güzeli" olarak tescillenmiş. önün açık işte yürü git. ne işin var fausto zibidisiyle. adam bir kere faul. herif sandranın hamile olduğunu öğrenir öğrenmez milanoya kaçıyordu neredeyse. buna rağmen hala seviyor bu sandra kezbanı faustoyu. yetmiyor aldatıyor yine ses etmiyorsun. yetmiyor yine aldatıyor yine ses çıkarmıyorsun yahu hiç mi özsaygın yok sandra yapma böyle. fellini sandra karakteriyle günümüz türk kezbanını anlatmış bence. arkadaş felliniye saygı duydum yeminlen. şimdi bakıyorum da ikili ilişkiler konusunda sinir olduğum iki tip var erkeğin "aldatan", kadının "kabulleneni ". adam almış ikisini evlendirmiş bize izlettiriyor.

    şimdi bu sandranın bir gardaşı var adı morado bu garibim de ilk italyan varoluşçularından herhal. bir böyle sorgulama, bir böyle gece 4e kadar sokakta takılmalar, bir böyle hatunlu ortamda tek takılmalar, bir böyle mutsuzum ben tripleri, bir böyle trene atlayıp uzaklara gitmeler falan. ama delikanlı çocuk bak şimdi sonuçta 5 tane ergenin içinden kabuğunu kırıp uzaklara giden tek bu oldu. o yüzden takdir ettim ben bu herifçioğlunu.

    sonuç olarak cidden fellini çok güzel bir film çekmiş. baba-oğul ilişkisi bakımından da türk-italyan benzerliğine insan gerçekten hayret ediyor.
    --- spoiler ---
20 entry daha
hesabın var mı? giriş yap