13 entry daha
  • hafta sonunu 1945 yapımı david lean'a ait aşk macerası ve dram filmiyle bitirmek gayet iyi geliyor. uzaklardan da olsa bana her günümde, farklı şeyler öğretene de selam ederim. tam bir melankolik aşk hikayesidir. eğer böyle bir film izlemeye ihtiyaç duyarsanız, kesinlikle bu eskimeyen, naif, samimi, yalın.. celia johnson ve trevor howard’ın oyunculuklarının zirvede olduğu filmi öneririm. bu aşk macerası ve özgün filmle günümüzde bile çok az film rekabet edebilir, johnson ve howard'ın güçlü performansını görünce. laura( celia johnson)'nın kocasına dillendiremediği şeyleri iç sesinin yardımıyla olayları flashback izlemeye başlıyorsunuz. laura'nın anlatıcılığı ve ses tonu çok etkileyicidir, mutluluğu ve hüznü birebir yaşatmaktadır. şimdiye kadar izlenen aşk filmleri arasında en iyisi olarak kabul ettirir kendini, ikinci bir ihtimal yoktur. sergey rahmaninov'un müzikleriyle de süslendiğinde sarhoş edici bir ruh hali oluşturuyor. filmin süresi 85 dakika olabilir fakat filmin izlenebilirliği ve tekrar tekrar kendini izlettiriyor olması 85 yıldan fazla sürecek..

    --- spoiler ---

    bir gün " tutku alevleri " adlı filme giderler fakat sinemedan çıkarlar çünkü birbirlerine olan aşkları ve birbirlerini yaşamak istemeleri daha baskın gelir, sende onlar adına mutlu olursun.

    ayrılık zamanı geldiğinde alec " hala bir kaç dakikamız var " der ki, laura’nın geveze ve bet sesli arkadaşı dolly messeter, çiftin son anlarını berbat etmesiyle kahrolunur.

    a : - ı do love you so very much.
    ı love you with all my heart and soul.
    l : - ı want to die.
    ıf only ı could die.
    a : - ıf you died, you'd forget me.ı want to be remembered.
    l : - yes, ı know. ı do too.
    a : - we've still got a few minutes.
    dolly : - laura! ? ! ? ! ? ! ? ! ( sen nerden çıktın bet sesli )

    keşke sonsuza kadar birlikte olsalardı diye iç geçirmeden de edemiyor insan.

    --- spoiler ---
24 entry daha
hesabın var mı? giriş yap