• çok büyük ihtimalle bir gün o insanla aranızın bozulacağına işarettir. zira insan yaşadığı acılar, şoklar ve diğer bazı etkiler ile kendi kendine değişebilir. ancak insan, başka bir insan tarafından değişime mecbur tutulduysa, eğer karşısındakine değer veriyorsa değişmeyi deneyecektir. kendisini zorlayarak da olsa, içinden gelmeyerek de olsa çaba sarf edecek, olunması istenen birey gibi davranmaya çalışacaktır. ancak bu durum genellikle çok sürmez. zira kolay gözüken sıradan şeyler bile, sıradan bir insanın taşıyabileceğinden daha ağır bi yüktür. elbet bir gün yere yığılırsınız. siz zar zor taşıyorum zannederken sırtınızdan düşen taşları yolunuza koyan birisi de varsa o yol asla bitmez. düşe düşe dizleriniz parçalanır, içinizdeki yaşama sevinci azalır ve deneyecek gücünüz kalmaz. sırtınızdaki taşları atar, yükleyeni de hayatınızdan çıkartırsınız. veya o sizi çıkartır. oysa sadece döktüğünüz taşları önünüzden çekmesi yeterlidir bazen. ama insan bunu göremiyor.
    daha sonra ise belki yolu bitirirsiniz, ancak iş işten geçmiştir. giden gitmiştir. eğer seçim şansınız varsa boşuna uğraşmayın.

    sigarayı isteyerek bırakanlar ile başkası için bırakanların hikayesi gibidir. sigarayı gerçekten isteyerek ve inanarak bırakanlar bir daha başlamaz. ama doktor/sevgili/aile vb. istedi diye bırakanlar sadece o sırada ertelemişlerdir. daha sonra sırf size tepki olsun diye bile içerek kendilerine daha çok zarar verebilirler. *
150 entry daha
hesabın var mı? giriş yap