3 entry daha
  • david gilmour'ın kendi değişi "roger waters grubun beyni, ben kalbiyimdir". bunun tercümesini, waters'ın yazdığı sözlerle grubun felsefesini ve ideolojisini temsil ettiğini, gilmour'un da gitarıyla grubun duygulara hitap etmesi olarak yorumlayabiliriz.

    güfteci olarak roger waters açık ara üstündür. zaten bunu david gilmour defalarca onaylamıştır. müzikal olarak ise birbirlerine olan üstünlükleri tartışmaya açıktır. gilmour daha melodik bir yapıya sahiptir ve şarkı sözlerinin müziği örtmesinden hoşlanmamıştır. waters ise rakipsiz olduğu alan yani şarkı yazarlığını özellikle the wall'dan itibaren öne çıkarmaya çalışmıştır. aslında david gilmour'un dünya'nın sayısız gitaristlerinden biri olması nedeniyle, roger waters'a müzikal olarak üstün kabul etmek isteyenler olabilir. ancak wish you were here, animals, the wall ve the final cut albümleri göz önüne alındığında, waters'ın gilmour olmadan bir sürü efsanevi pink floyd şarkısını tek başına bestelemiş olması, onu gilmour karşısında üstün kılar. benim şahsi fikrim, müzikal olarak eşit olduklarıdır. çünkü roger waters grupta kaldığı süre boyunca, david gilmour'a göre daha fazla pink floyd şarkısının müziğinin bestecisidir. ancak david gilmour da gitarıyla, waters olmadan bile onun müzikal anlamdaki yokluğunu birazcık kapayabilmesi ve gitarının pink floyd'un müziğindeki en önemlli öğe olmasıyla durumu dengeleyen unsurdur.

    vokalist olarak, roger waters her zaman "david gilmour'un çok iyi bir solist olduğunu ve kendisinin hiçbir zaman solistliğinin mükemmel olmadığı ama çok duygulu şarkı söylediğini" belirtmiştir. evet, david gilmour'un vokaldeki yetenekleri daha üstündür. hatta bu yüzden animals'a kadar, vokalist olarak waters fazla rol üstlenmemiştir. ama animals, the wall, the final cut ve onun ilk solo albümü the pros and cons of hitch hiking onun hiç hafife alınmayacak bir vokalist olduğunun en büyük kanıtıdır. waters'ın çok karakteristik bir sesi vardır. kimilerinin hoşuna da gitmez, o ayrı konu.

    sonuç olarak, müzikal olarak aşağı yukarı eşit olmaları ve güfteci olarak açık ara roger waters üstünlüğü, beni roger'cı yapmaktadır. ayrıca grubun altın yıllarındaki önderinin de roger waters olması, tercihimi pekiştiren faktördür.
46 entry daha
hesabın var mı? giriş yap