102 entry daha
  • ilk bir buçuk saati aşkın içindeki bir savaş filmini andıran, ondan sonra ise tam bir savaş filmi olan yapım. fakat hikayeyi ele alış biçimi çok güzeldi. nedense böyle filmlerde aşkı fazla hissettiğim zaman savaşın tadını alamıyorum.

    filmde bolca amerikan propagandası yapılmakta. ancak bu konuda da biraz haklılar. pearl harbor baskını dünya tarihinde de kalleşçe yapılmış bir operasyon konumundadır. gayet güzel ele almışlar. fakat şu var ki bundan sonra yaptıkları hiroşima ve nagazaki hamleleri ne kadar 'insancıl' dönüp de kendilerine sormak gerekiyor. yaklaşık 4.000 ölüyü, 220.000 ölüyle kapatmak da mükemmel bir iş olsa gerek. aynı şeyi kendi ellerinden anlatsalardı nasıl bir ironi örneği olurdu merak ediyorum. ne olursa olsun her savaş berbat.. hiçbir şekilde savunulacak bir tarafı yok. pek tabii ki vatanı korumak adına yapılanlardan değil sömürge ve menfaat adına yapılan savaşlardan bahsediyorum.

    filmin oyuncu kadrosuna baktığım zaman en azından benim en çok dikkatimi çeken isim kate beckinsale. saf güzelliği, oyunculuğuyla her zaman beni büyülemiştir. ingiltere'de de aldığı doğal güzellik ödülü bunu doğrular nitelikte. fakat aşk hikayesinde karşısına verilen ben affleck hiç yakışmamış. affleck bana çok itici gelen bir isim, nedendir bilmiyorum. argo filminde itici gelmedi. sanırım sakal bu işi çözecek yavru kurt.

    filmi güzel kılan şey yansıtılan atmosferdir kesinlikle. o havayı, ortamı çok iyi gözler önüne sermişler. bu bakımdan efektlerin gösterdiği görselliği göz ardı etmek olmaz. imdb'de neden bu kadar düşük puan aldığını hiç anlamam. gerçi puan ortalaması hayli karışık, kesin bir şey söylemek çok zor.

    şunu gördüğümde de istemsiz güldüm.
39 entry daha
hesabın var mı? giriş yap