189 entry daha
  • daha girişinde bile, filmi yorumlamak için ihtiyacınız olan tüm cümleleri elinizden, parmaklarınızdan ve belleğinizden kopartan bir film.

    açıkçası ''üzerine yazmakta zorlanıyorum klişesini'' kullanmaya çekiniyorum ama tam olarak bu hissiyatın ete kemiğe büründüğünü hissediyorsunuz film bittiğinde.kitabını okumadım. okumayı da düşünmüyorum. bir kez daha rahatsız olmak istemiyorum. eminim ki kitap daha da rahatsız edicidir.

    yalnız onlar ne kadar güzel renkler, ne kadar güzel mekanlar, ne kadar güzel eşyalar, kıyafetler. ne kadar güzel carey mulligan. ne kadar boktan keira knightley(bu filmden bağımsız olarak da). ve ne kadar boktan hayatlar.

    --- spoiler ---

    şu neden kaçmadılar olayı ile ilgili konuşmanın pek lüzumu yok açıkçası. neden bu kadar takıntı edildiğini anlamadım. kitabı okuyanlar açıklamışlar zaten de, bunu anlamak için kitabı okumak gerektiğini düşünmüyorum. filmden hatta filmin konusundan bile çıkarım yapılabilecek bir durum. zira filmde, yetiştirilen klonların gerçek hayat algılarının olmadığı çok net bir biçimde görülüyor. hatta sipariş sahnesi bunu anlamak için yeterli.

    böyle sevebiliyorlarsa kaçmayı da öngörebilirlerdi diyenler için; sevgi insan doğasında olan bir şey. duygularınızı kimse size öğretmiyor. duyguların öğretilen şeyler olduğunu düşünenlerse kaçmaktan başka bir şey yapmıyorlar.

    filmin sonunda o müdire kadın da, isyan edememelerinin sebebini hem onlara hem izleyiciye açıklıyor:

    ''ruhunuzda ne olduğunu görmek için galeriyi kurmadık, ruhunuz var mı diye görmek için kurduk.''

    ve tarlayı çevreleyen çite takılmış poşet ve kumaş parçaları. çitin ötesine geçemeyen çocukların betimlemesi.

    --- spoiler ---

    insanların zevklerine olabildiğince saygılı olduğumu düşünürüm fakat bu film için bu hissiyatımı bir kenara bırakıyorum. vasat film falan diye yazanlar gördüm. hadi hikayeden etkilenmedin anlarım da, o renklerden, mekanlardan, kıyafetlerden de mi etkilenmedin? sadece hikayeden bağımsız bu konsept bile filmi vasatın üzerine çıkarıyor. ya da britanyayı çok seviyorum. bilmiyorum. sadece, mutlaka izleyin.
206 entry daha
hesabın var mı? giriş yap