17 entry daha
  • bu sabah itibariyle başlayıp bitirdiğim kısacık oyun. bu oyunu gittigidiyor'da en ucuz 130 liraya satıyolar şu anda. shopto'da keza 24 pound'a yakın. salaklık edip de sakın buralardan almayın. ben psn'den mis gibi 49 tl'ye aldım. zaten 1.8 gb civarında çok fazla yer de gerektirmiyor, bu oyundan daha fazla yer kaplayan demolar gördüm.

    malesef oyun da daha önce de korkulduğu üzere demo gibi. yani verdiğiniz 49 lirayı bile sorgulatıyor. benim bitirme sürem 86 dakika tutmuş sondaki ekrana göre. hem de bir yerde oyalanıp birkaç kez geçtiğim yerlere yeniden dönmüştüm. ara demoları falan ekleyince de 2 buçuk saati buluyordur herhalde. tam neden bu kadar kısa bir içeriği 20 lira yapmadıklarına küfrediyordum ki oyun sonlanınca 4-5 tane side op açıldığını gördüm. şimdilik yalnızca bir tanesini açıp 5 dakika kadar baktım. gördüğüm kadarıyla aynı haritada geçiyor. yani aynı haritayı allayıp pullayıp side op diye koymuşlar oyuna. ancak yine de oyundaki taktiksel çeşitlilik, gizlilik öğeleri vesaire hesaba katıldığında aynı harita bile olsa bu side op'ların oyunun değerini yükseltmesini normal karşılıyorum. mgs3'ü oynayanlarınız hemen hatırlayacaktır, bu oyunu mgs3'ün başlangıcındaki virtuous mission olarak düşünebilirsiniz. bu durumda ileride çıkacak olan the phantom pain de operation snake eater'a denk geliyor.

    dolayısıyla hali hazırda mgs fanlarına özlem içerisindeyseler oyunu almalarını tavsiye ediyorum. oyunun mekanikleri olsun gizlilik öğeleri olsun araç sürüşü olsun hep üzerinden geçilmiş geliştirilmiş tactical espionage action oynadığınızı hissettiriyor size. ancak maalesef oyun çok çok kısa. bunun bilincinde olarak almanız gerekiyor. özellikle seriye yeni başlamayı düşünenlere bu oyunu kesinlikle tavsiye etmiyorum. önce mgs: hd collection ve mgs 4'e bir el atın. ondan sonra sizi ground zeroes'a bekleriz. zaten o zamana kadar bi indirim kampanyası falan olur 10-15 liraya kapatırsınız bu oyunu da.

    bir de sonsöz: the phantom pain normal uzunlukta bir oyun süresi ile gelmezse kan çıkar kojima. zaten david hayter'ı devreden çıkardın. sen mgs serisinin ekmeğini yemiş olmak için oyun çıkaracak adam değilsin. kendi öz çocuğuna sakın ola nankörce davranayım deme.
38 entry daha
hesabın var mı? giriş yap