999 entry daha
  • mail probleminin ciddi bir hal aldığı okuldur. okulun web sitesinde duyurular ve etkinliklerle ilgili bir bölüm var, ana sayfaya zaten önemli olabilecek etkinlikler düşüyor. akademik takvimde tüm "hayati" bilgiler mevcut. üstüne üstlük "ku daily" diye günlük "digest" bir bilgilendirme servisi var. etkinlikler ve duyurular özet olarak tek mailde, başlık başlık belirtiliyor.

    buna rağmen üç-dört haftadır sağ olsun sayın irşadi aksun, günde 300 kere "interdiciplinary research" maili atıyor. tamam, disiplinler arası araştırma, dolayısıyla benim disiplinimle ilgili de olabilir, ama benim o duyuruya ulaşmak için elli tane başka yolum var. işi gücü olan, iş yapan adamlarız. önemli mail bekliyoruz, telefon dıt deyince aman ne olmuş acaba diye bakıyoruz. yemin ederim hoşlandığın kızdan mesaj beklerken art arda üç mesaj atan türkcell, penis büyütme ilacı reklamı yollayan spamci gibi bir hal aldı okulun mailleri. gereksiz mail silmekten işime gücüme konsantre olamaz oldum, evde çoluk çocuk aç bekliyor.* yani gelmiycem o seminere, o etkinliğe, o workshop'a hocam. saygım büyük, gerçekten ilgimi çekebilecek bir şey de olabilirdi, ama ku daily ve web sitesi üzerinden görüyorum zaten. oraya bakıp gelmeyeceksem, günde otuz beş tane mail alıp da gelmeyeceğim. saygılarımla.

    irşadi hoca'ya haksızlık etmeyelim. sadece örnek olarak verdim. sayın rektörümüzden gelen mailler de aynı miktarda, ve yine o maillerdeki konular da okulun çeşitli bilgilendirme mekanizmalarında daha önce birkaç kez işlenmiş konular. mailler bir süre sonra spam halini alıyor maalesef.

    hele enstitüden gelen mailler, muhteşem. örnek veriyorum:

    gün 1, konu: x semineri şu gün şurada. (web sitesinde var, ku daily ile dört gün art arda postalanmış, artı bir de mail geliyor)

    gün 2, konu: x semineri şu gün şurada. (hâlâ web sitesinde ve ku daily'de mevcut)

    gün 3, (hâlâ web sitesinde ve ku daily'de mevcut)

    gün 4, konu: <caps lock> hatırlatma </caps lock> x semineri şu gün şurada (evet, hâlâ web ve ku daily'de mevcut)

    gün 5 (seminer günü), konu: x semineri bugün şurada

    ---

    işin kötü tarafı, enstitü üzerinden gelen mailleri ayırmıyorlar. yani "görmezsen akademik hayatının sekteye uğrayacağı" maillerle, "evet, yarın japon profesör yakarimasu ile godanül lüpotanslarının kompleks parametrik impülsatörlerle güçlendirilmesi konusunu tartışıyoruz" mailleri aynı kanaldan, aynı mail grubuna gidiyor. yani "çıkayım, görmeyim" şansın yok. yoksa seminere gidilir, seminer takip de edilir, elli tane kanal var. ayrıca mail atmaya gerek yok. her hafta onlarca etkinlik oluyor, her etkinlikle ilgili ayrı ayrı üçer beşer mail atılıyor.

    standart bir iş gününde ortalama 20 mail alıyorum, ve bunları çeşitli hesaplardan tek bir mail kutusunda topluyorum (kişisele ayrı, işe ayrı, güce ayrı etiket atayarak aynı mail kutusuna düşüyor). direkt beni ilgilendiren akademik mailler dışında okuldan gelen "tamamen alakasız ve birbirinin kopyası, tekrarı" mailler bu aldığım maillerin üçte ikisini falan oluşturuyor.

    okula bayılıyorum gerçekten, sapık gibi dakika başı okulun sitesine girip bu hafta ne var acaba diye bakıyorum, gerçekten, ciddiyim. herkes bakmıyor olabilir ama her gece önümüzdeki günlerde yapılacakları, olacakları güzelce toparlayan bir "ku daily" maili geliyor. yani bırakın, ondan da görmeyen gelmesin zaten seminere.

    hiç etkili bir iletişim yöntemi değil yani. eminim "mezun olayım da gideyim" zihniyetindeki birçok insan belki gerçekten ilgilerini çekebilecek konulardaki etkinlikleri görmemişlerdir. bu tip e-mailleri direkt çöpe yollayan filtreler oluşturmuşlardır (zamanında bazı öğrenci kulübü mailleri için yapmıştım). bu kadar bilgilendirme kirliliği nedeniyle insanlar web'e girmekten, gece yatmadan önce belki de en konsantre, en düzenli ve sevimli bilgi kaynağı olan ku daily'yi takip etmekten soğumuşlardır.

    bakın daha bunu yazarken bir mail daha düştü. tüyü bitmemiş yetime mail atıyorlar. yardım lütfen, kesin bilgi. aynı maili hem web'den, hem ku daily'den günlerce duyurup, tekrar tekrar, seminer gününde dahi yine atacaklar.

    acil edit: gelen mailden 10 dakika sonra yine aynı tür başka mail geldi. gümüşsuyu'nda mail var, tünel'den dolaşın. ara sokaklara girmeyin, koridor yapıp bir yerde sıkıştırıyorlar, mail atıyorlar.
491 entry daha
hesabın var mı? giriş yap