3 entry daha
  • albüm bekleyen hayranlarını çatlatan 5 kişilik bir k-pop grubu. sadece kore'nin değil tüm asya'nın en ünlü gruplarından bir tanesi olmasına rağmen 2 seneden fazla bir süredir inatla yeni bir albüm yayınlamıyorlar, geçtiğimiz 2 seneyi bol bol konser vererek geçirdiler, önce 2012 de alive tur ile dünyayı dolaşıp 50'ye yakın konser verip 800.000 civarı izleyici topladılar, ardından 2013 de japonya da 5 farklı dome da konser veren ilk yabancı grup olarak tarihe geçtiler 5 farklı dome da 17 konser verip 850.000 civarı seyirci topladılar.

    bu arada solo olarak da çalışmayı ihmal etmediler, 2013 yılında grubun solo olarak da harika kariyerlere sahip olan 2 üyesinden önce (bkz: g-dragon) albümüyle ardından da (bkz: taeyang) yayınladığı single ile büyük başarılar elde ettiler. ayrıca bu ikilinin gelecek sene bir alt grup oluşturarak albüm yapacakları söyleniyor ki bunu her ikiside röpörtajların da tarih vermeseler de doğruladılar. zaten bigbang grubu kurulmadan önce taeyang ve g-dragon ikilisi gdyb adı altında çıkış yapmak için çalışıyorlardı daha sonra şirket ikilinin bir idol grup olarak çıkış yapmasına karar verip bigbang grubunu oluşturmuştu yakın zaman da gelecek bir albüm ile ikilinin gdyb hayalini gerçekleştirecekleri söyleniyor.

    açıklanana göre grup üyeleri yeni şarkı yazma çalışmalarına başlamışlar. albümün 2014'ün sonuna doğru geleceği söyleniyor ki bu muhtemelen uzun bir süre için bigbang olarak son albümleri olacak çünkü yavaş yavaş askerlik yaşları gelmeye başladı muhtemelen gelecek sene grubun yaşça en büyüğü top askerlik için başvuracaktır.
32 entry daha
hesabın var mı? giriş yap