16 entry daha
  • neden bu kadar elestirildigini anlamadigim film. oncelikle begenmezsin anlarim, ona eyvallah. fakat begenen kisileri "salak" yerine koymana anlam veremiyorum sevgili sinema ustadi.

    benim sahsi kanaatim! film cok guzel. neden mi? her ne kadar spoiler olmasa da spoiler :

    --- spoiler ---

    birincisi, oyle her bilim kurgu filminde gormeye aliskin oldugumuz sahneleri barindirmiyor. ucan kacan efektler, anlamsiz kovalamacalar ve patlamalar yok. bilim kurgu dendigi zaman, filmin dunya disinda geciyor olmasi, utopik olmasi, gelecekte geciyor olmasi kaliplarinin disina cikiyor. bu konuda ilk degil, ama bunu cok guzel bir sekilde isliyor film. farkli bir gezegene gelen "uzayli" kardesimizin, o gezegene uyum saglamaya calismasi, gezegende yasayan canlilari anlamaya calismasi, filmin bir yerinden sonra da guzellik kavramina yaklasimi ile benim hosuma gitti.

    ikincisi, goruntuler tek kelime ile harika! sonucta size verilmek istenen, dunya disi bir varligin cevresini algilamasi, bize siradan gelen seylerin onun icin yeni ve degisik olmasi. araba icine yerlestirilmis kameralarla bile cok guzel calisilmis. adamlar emek harcamislar, ellerine gecen kamerayi arabaya monte etmemisler sonucta.

    ucuncusu, scarlett johansson gercekten iyi oynamis. onun disinda, arabaya binen delikanlilar da gayet iyiydi (oyunculukla alakasi olmayan insanlar netekim).

    --- spoiler ---

    uzun lafin kisasi, film guzeldi arkadasim. oyle "ben film izleyecem, bana her seyi anlatsinlar, aciklasinlar ki o minnacik beynimi zorlayip, bir seyler anlamaya calismayayim" diyorsaniz izlemeyin derim. sonra cikip " ben anlamadim, anladim diyenler de bok kaka pipi insanlar, alik enteller, bok bok bok" diye gezersiniz.

    kendinize ve biz "alik enteller"e eziyet cektirmeyin.
126 entry daha
hesabın var mı? giriş yap